Show menu

Osice odpotovale na turnir v Beograd

26. 12. 2016
Zadnje dni letošnjega leta bosta ekipi kadetov in mlajših dečkov izkoristili za obisk turnirja v Beogradu, kamor sta odpotovali v ponedeljek. Ob torka do četrtka bodo tako velenjski fantje nastopali v konkurenci vrstnikov s Srbije, Makedonije, Francije, Hrvaške, Italije, Izraela, Črne gore, Bosne in Hercegovine in tudi Slovenije. Gorenje bo na turnirju NRT nastopalo že četrto leto zapored.

Kadeti, ki jih vodi Ivan Simonović, bodo uvodoma nastopali v skupini B, skupaj z rokometaši Beograda in ene izmed dveh ekip Valencea iz Francije. Oba obračuna jih čakata v torek, glede na uspešnost pa se bodo v preostalih dneh borili za ravrstitev od 1. do6., 7. do 12. ali 13. do 18. mesta. Mlajši dečki bodo pod vodstvom trenerja Saše Mijatovića medtem zaigrali v skupini A proti Radničkemu iz bosanske Goražde ter Sindjeliću iz Beograda.

Saša Mijatović, trener starejših dečkov Gorenja Velenja:

"Odpravljamo se na turnir v Beograd, kjer se bodo fantje pomerili z ekipami iz različnih koncev Evrope. Ta turnir bo namenjen še boljšemu spoznavanju fantov naše ekipe med seboj, drugačne kulture in novih prijateljev, seveda pa nas v kratkem času čaka tudi kar nekaj tekem. Pričakujem, da bomo vse tekme odigrali kar se da korektno, da bodo vsi fantje dobili priložnost za igro ter da se v ekipi ustvari dodatna pozitivna energija. Osice bodo na turnirju odmaknjene od tehnologije (telefoni, računalniki..), tako da je to super zadeva za druženje in spoznavanje celotne ekipe. Prav tako slednje velja tudi za trenerja, saj bom obnašanje fantov ob v odsotnosti staršev lahko spremljal skozi celotne dneve. 


Ivan Simonović, trener kadetov Gorenja Velenja:
"Turnir v Beogradu prinaša šest tekem v treh dneh. Poteka v športnem vzdušju in prijateljskem okolju ter zbira ekipe iz Srbije, Makedonije, BIH, Hrvaške, Italije, Francije, Slovenije in letos prvič tudi iz Izraela. Turnir je odlična priložnost, da tekmujemo z rokometnimi moštvi, katere ne srečujemo v domačem prvenstvu in tako razširimo vpogled na trenutno stanje in napredek v zadnjem letu. Beograd je mesto, v katerem sam se rodil, izobrazil in oblikoval kot človek in športnik. Krasi ga bogata športna kultura, navsezadnje je dom nekaterih največjih športnikov in trenerjev. Obenem srbska prestolnica ponuja posebno kulturno in turistično ponudbo, katero ima malo katero mesto v naši regiji. Kot udeleženci turnirja lahko obiščemo muzeje FK Crvene Zvezde in FK Partizana, otroci si lahko ogledajo tudi Etnografski muzej in muzej Nikole Tesle. Posebej je pomembno, da bodo otroci vseskozi skupaj. To bo med njimi zgradilo dodatne vezi in prijateljstva ter krepilo pripadnost in ekipni duh. Organizator turnirja in vsi ljudje, ki so vpeti v organizacijo turnirja so moji dobri znanci. To nam daje poseben občutek varnosti in domačega sprejema ter zmanjšuje možnosti vseh morebitnih nevšečnosti."


13. MEDNARODNI TURNIR V BEOGRADU


Kadeti, skupina B (KSC Pinki - Zemun):


1. kolo, torek, 27. decembra, ob 11.20:
GORENJE VELENJE : VALENCE 1


3. kolo, torek, 27. decembra, ob 18.35:
BEOGRAD : GORENJE VELENJE


Mlajši dečki, skupina A (SC Vračar - Beograd):


1. kolo, torek, 27. decembra, ob 09.00:
GORENJE VELENJE : RADNIČKI


2. kolo, torek, 27. decembra, ob 12.00:
SINDJELIĆ : GORENJE VELENJE

Prijavi se na e-novice

Prijavi se