Show menu

V Šmartno pri Litiji po vozovnico na zaključni turnir Pokala Slovenije

21. 12. 2016
Rokometaše Gorenja Velenja ta četrtek čaka zadnji preizkus v tem koledarskem letu. V Šmartnem pri Litiji se bodo z domačim Herzem pomerili v četrtfinalu Pokala Slovenije. Obračun za nastop na zaključnem turnirju se bo začel ob 19. uri.

Šmarski klub v tej sezoni uspešno nastopa v 1. B državni rokometni ligi. Tam trenutno zaseda drugo mesto, za Svišem iz Ivančne Gorice pa zaostaja za dve točki. Na dosedanjih 13 tekmah je dosegel devet zmag ter po dva remija in poraza, oba zgolj z razliko enega gola - proti Radečam je klonil s 27:28, Krško pa je bilo boljše s 37:36. 

Nazadnje je v domači dvorani Pungrt z 32:25 odpravil ekipo Cerkelj. Z osmimi zadetki se je izkazal 20-letni Tilen Strmljan. Ta srednji zunanji igralec je v ligaškem tekmovanju do sedaj dosegel 113 golov, s čimer je drugi najboljši strelec 1. B DRL, na dveh pokalnih tekmah pa 26 (najboljši strelec v Pokalu Slovenije). Proti Rudarju, ki so ga v 2. krogu Pokala Slovenije rokometaši iz Šmartnega odpravili s 35:30 jih je dosegel 16 (sedemmetrovke 7:7), v osmini finala proti Črnomaljcem (36:24) pa 10.

Na zaključni turnir Pokala Slovenije, ki bo na sporedu 15. in 16. aprila prihodnje leto, se je že uvrstilo moštvo Rika Ribnice (zmaga z 38:29 proti Veliki Nedelji), medtem ko bosta dva udeleženca znana to sredo (Pomurje : Celje Pivovarna Laško, Maribor Branik : Urbanscape Loka).

Borut Plaskan, trener Gorenja Velenja:
"Na tej tekmi za nas šteje le zmaga. Pred obračunom v Šmartnem pri Litiji nas čaka še zadnji trening in video analiza igre tekmeca. Nanj se pripravljamo povsem resno, tudi od fantov pričakujem popolnoma osredotočen pristop. Če bo temu tako, potem uspeh ne bi smel biti vprašljiv. Kar se tiče zdravstvenega stanja ekipe od zadnje tekme ni sprememb."

Klemen Ferlin, rokometaš Gorenja Velenja:
"S soigralci bomo morali k tekmi proti Herzu Šmartnemu pristopiti povsem osredotočeno, saj bomo le na ta način lahko dosegli uspeh in preboj na želeni zaključni turnir pokalnega tekmovanja. Dobro vemo, da četrtkovi tekmeci v tej sezoni igrajo zelo dobro, še posebej pa v domači dvorani Pungrt. Verjamem, da bomo prikazali resno igro ter se na premor podali zadovoljni, z novo zmago v žepu."


POKAL SLOVENIJE, ČETRTFINALE:
Četrtek, 22. decembra, ob 19.00:
HERZ ŠMARTNO : GORENJE VELENJE

Prijavi se na e-novice

Prijavi se