Show menu

Prvak Lige SEHA Gazprom gostuje v Rdeči dvorani

14. 12. 2016

Velenjski rokometaši na drugi tekmi tega tedna pričakujejo uglednega tekmeca. V Šaleško dolino prihaja madžarski Telekom Veszprem, ena najboljših evropskih ekip in prvak Lige SEHA Gazprom v minulih dveh sezonah. Obračun se bo začel ob 18. uri, v živo ga bo moč spremljati tudi na Šport TV 2.

 

Večjih skrivnosti med Velenjčani in rokometaši iz Veszprema ni, saj sta se ekipi na prvi medsebojni tekmi pomerili pred kratkim, konec novembra. Madžarski prvaki so bili tedaj boljši s 36:27. Najboljši strelec obračuna je bil z 10 goli Momir Ilić, pri Gorenju Velenju jih je največ (6) dosegel Matjaž Brumen.


Klub iz Veszprema je vrsto let najboljše madžarsko rokometno moštvo, saj mu v zadnjih 16 sezonah le enkrat (2000) ni uspelo osvojiti lovorike državnega prvaka, skupno pa jih ima v svojih vitrinah že 24. Še eno več premore v pokalnem tekmovanju, številne uspehe pa je 39 letih obstoja dosegel tudi v mednarodnih tekmovanjih. V Ligi prvakov je trikrat zaigral v finalu (2002, 2015, 2016). Pohvali se lahko tudi z dvema naslovoma zmagovalca Pokala EHF (1992, 2008), kot že omenjeno pa so v zadnjih dveh sezonah postali tudi prvaki v Ligi SEHA Gazprom.


V Telekomu Veszpremu igra 15 tujih igralcev, od tega trije Slovenci – reprezentanta Gašper Marguč (DK, 180 cm, 1990) in Blaž Blagotinšek (KN, 202 cm, 1994) ter nekdanji član izbrane vrste Dragan Gajić (DK, 188 cm, 1984). Član Telekoma Veszpréma je tudi Ilić (LZ, 198 cm, 1981), ki je v dresu Gorenja Velenja gole zabijal med letoma 2004 in 2006. Slednji je z dobrimi 4 goli in pol na tekmo najboljši strelec ekipe v regionalnem tekmovanju. Sledi mu Gajić, v vratih pa blesti Madžar Ronald Mikler (190 cm, 1984), ki v tej sezoni ubrani več kot tretjino strelov.


Borut Plaskan, trener RK Gorenje Velenje:
»Nekateri naši igralci so nekoliko utrujeni, a zmaga v pokalnem tekmovanju je bila za nas zelo pomembna. Tekma proti tako kakovostnemu tekmecu kot je Telekomu Veszpremu prihaja kot nagrada. Pred tekmo se nikakor ne bomo predali in če se pokaže le najmanjša možnost za presenečenje, jo bomo, tako kot proti PPD Zagrebu, zgrabili z obema rokama.«


Gregor Potočnik, RK Gorenje Velenje:
»Med zadnjim preizkusom in tekmo s Telekomom Veszpremom imamo za trening na voljo le en dan. Sam sem vesel, da je temu tako, da z ekipo vidimo, kako poteka natrpan urnik. Poprej smo namreč tekme večkrat imeli precej bolj redko, v razmiku tedna ali dveh. Madžarski klub sodi v sam evropski vrh. Na nas »manjših« igralcih je, da navijačem v Rdeči dvorani dokažemo, da smo sposobni igrati tudi proti takšnemu tekmecu. Pokazali bomo največ, česar smo zmožni in na koncu videli, kaj nam bo to prineslo.«


LIGA SEHA GAZPROM, 15. KOLO:


Četrtek, 15. decembra, ob 18.00:
RK GORENJE : TELEKOM VESZPREM (prenos na Šport TV 2)


Vstopnice so na voljo TUKAJ.

VEČ O PRVI TEKMI S TELEKOMOM VESZPREMOM

Prijavi se na e-novice

Prijavi se