Show menu

Dvoboj podprvakov za četrtfinale Pokala Slovenije

12. 12. 2016

Medtem ko je večina četrtfinalistov Pokala Slovenije že znana, bo eno izmed dveh preostalih imen jasno po torkovi tekmi v Velenju. V Rdeči dvorani se bo domačemu Gorenju zoperstavil RD Koper 2013. Dvoboj državnih in pokalnih podprvakov se bo začel ob 19. uri.


Primorska zasedba v tej sezoni državnega prvenstva trenutno zaseda drugo mesto na prvenstveni lestvici. Za vodilnimi Ribničani zaostajajo štiri točke. Minulo soboto so doživeli nekoliko presenetljiv poraz proti Urbanscapeu Loki, ki je bila boljša s 25:24. Koprčani so se v tej sezoni potegovali tudi za mesto v evropskih pokalih. V 2. krogu kvalifikacij za nastop v Pokalu EHF so morali priznati premoč portugalskemu Portu.


Najboljši strelec Kopra 2013 v tej sezoni državnega prvenstva je 32-letno levo krilo Uroš Rapotec, ki je na 15 tekmah dosegel 75 golov (vse iz igre). S sedmimi zadetki manj mu na drugem krilu sledi 21-letni Adam Bratkovič, ki je izkoristil skoraj 90 odstotkov strelov s sedmih metrov (25:28).


V torek bo, poleg zmagovalca že omenjene tekme, četrtfinalni potnik znan še z obračuna v Celju, kjer se bo domači zasedbi zoperstavil RK Jeruzalem Ormož. Skozi sito v osmini finala Pokala Slovenije so se že prebila moštva RD Urbanscape Loka, RK Pomurje, RD Riko Ribnica, RD Herz Šmartno, RK Maribor Branik in RK Velika Nedelja. Žreb pred četrtfinalom bo na sporedu to sredo, ob 11. uri.


Borut Plaskan, trener RK Gorenje Velenje:
"Tekmi, ki nas čakata v tem tednu, si želimo odigrati čim bolje. Na obračunu s Koprom 2013 vsekakor pričakujem zmago. Tekmec je zahteven, nanj se pripravljamo povsem resno, podcenjevanje nikakor ne pride v poštev. Fantje, ki so sposobni za igro, so dobro pripravljeni. Na naše veselje se v moštvo, v katerem vlada odlično vzdušje, vrača Alem Toskić, ki pa še ni povsem optimalno pripravljen. Poskušali bomo ponoviti igro s tekme proti Zagrebčanom. Še enkrat bi poudaril, da je Koper 2013 kakovosten tekmec, ki ga je potrebno vzeti povsem resno. Če bo pristop fantov pravi, uspeh ne bi smel izostati."


Rok Ovniček, RK Gorenje Velenje:
"Na tekmo s Koprčani se pripravljamo po najboljših močeh. Zagotovo nas čaka zahteven obračun, saj tekmeci igrajo hiter rokomet. S soigralci bomo naredili vse, da se dokopljemo do zmage in napredovanja v četrtfinale Pokala Slovenije."


POKAL SLOVENIJE, OSMINA FINALA:


Torek, 13. decembra, ob 19.00:
RK GORENJE VELENJE : RD KOPER 2013


Vstopnice so na voljo TUKAJ.

Prijavi se na e-novice

Prijavi se