Show menu

Nova poškodba, na prisilni počitek mora tudi Toskić

24. 11. 2016

Poškodbam v moštvu Rokometnega kluba Gorenje Velenje ni in ni videti konca. Že tako zdesetkana ekipa je po sredini prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za Pokal EHF proti nemškemu Füchseju ostala še brez Alema Toskića.


Krožni napadalec je ob koncu 27. minute obračuna, ki so ga Berlinčani dobili z 29:24, ob padcu z nasprotnikom utrpel izpah prsta. Sila je bila tako močna, da se je v členku kazalca leve toke odkrušil tudi delček kosti. Toskić, ki je kljub poškodbi stisnil zobe, in bil na koncu s petimi goli drugi najučinkovitejši rokometaš v dresu črno-rumenih, tako odhaja na prisilen počitek, na katerem ga bo spremljala posebna opornica. Čaka ga dva- do tritedensko okrevanje. 


Gorenje Velenje sicer to soboto (ob 19.30) čaka povratna kvalifikacijska tekma v nemški prestolnici, v dveh zaporednih torkih pa dva preizkusa v Ligi SEHA Gazprom.


Sašo Đurić, športni zdravnik:
"Alem Toskić je ob izpahu prsta utrpel abrupcijo, pri kateri se je odkrušil del kosti členka. Sedaj nosi posebno opornico, na igrišču pa ga lahko znova pričakujemo čez dva do tri tedne."


Matej Avanzo, direktor RK Gorenje Velenje:

"Prav neverjetno, kakšno smolo imamo. Ob najtežjem možnem žrebu v Pokalu EHF se sedaj niz poškodb nadaljuje v nedogled. V Berlin tako poleg že prej poškodovanih Anžeta Ratajca in Luke Mitrovića ne potuje niti Alem Toskić, ki se bo, upajmo, ekipi na parketu po okrevanju znova pridružil šele na dvoboju osmine finala Pokala Slovenije s Koprom 2013. A kljub temu, da rahlo poškodovani za zdaj v moštvu vztrajajo Niko Medved, Janez Gams in Rok Ovniček, se ne bomo predajali na nobeni tekmi, več priložnosti pa namenjali našim mlajšim igralcem, ki bodo tako lahko na težkih dvobojih pridobili za prihodnost zagotovo sila pomembne izkušnje."

Prijavi se na e-novice

Prijavi se