Show menu

FOTO: Velenjčani v Berlin z zaostankom petih golov

23. 11. 2016

Kvalifikacije za nastop v Pokalu EHF so se za zdesetkano zasedbo Gorenja Velenja začele neuspešno. Na prvi tekmi 3. kroga, ki je zadnja stopnica pred skupinskim delom, je bila nemška ekipa Füchseja boljša z 29:24. Povratna tekma bo na sporedu v soboto, ob 19.30 v Berlinu. V pokal evropske rokometne zveze bo napredovalo moštvo, ki bo imelo boljšo razliko med danimi in prejetimi zadetki na obeh tekmah.


Velenjčani, ki jih v zadnjem obdobju spremljajo velike težave s poškodbami in boleznimi, so se na tekmo podali brez dveh srednjih zunanjih rokometašev Luke Mitrovića in Anžeta Ratajca, ki sta se poškodovala prejšnji teden v Celju. Prvi je utrpel zlom zadnje stene orbitalne kosti, medtem ko je slednji ravno na dan tekme uspešno prestal artroskopijo kolena, s katero so mu odstranili kovinsko iglo, ki ga je spremljala še iz mladosti. Njuni mesti sta tako zapolnila Rok Ovniček in Janez Gams, ki sicer igra na mestu levega krila. Tudi njiju spremljajo težave (poškodba prepone in kolena), a sta za ta obračun stisnila zobe.


Svetovni klubski prvaki zadnjih dveh let so že na uvodu tekme znali izkoristiti težave domače vrste, povedli s 4:0, nato pa nekoliko popustili. Po nekaj uspešnih obrambah je Alem Toskić na začetku 12. minute zaostanek znižal na 5:6, kar je bilo tudi zadnjič, ko so Velenjčani resneje zapretili tekmecem. Berlinski lisjaki so za tem dosegli štiri zaporedne gole (10:5), na odmor pa odšli s tremi zadetki naskoka (13:10).


Na takšen zaostanek so se velenjske ose uspele prebiti še nekajkrat v drugem polčasu, zadnjič sredi 22. minute po novem golu Toskića za 21:24, bližje pa (več) ni šlo. Po dveh zaporednih protinapadih so Nemci pet minut pred koncem ušli na +6 (27:21), kar je bila njihova najvišja prednost, in mirno zaključili obračun.


Pri Gorenju je bil z osmimi goli najučinkovitejši Matjaž Brumen, pet jih je dodal Toskić. Na drugi strani sta Petar Nenadić (8) in Hans Lindberg (7) dosegla več kot polovico golov svoje ekipe.


Borut Plaskan, trener RK Gorenje Velenje:
"Fantom nimam kaj očitati, borili so se po najboljših močeh. Morda jim lahko zamerim le, da so tekmo začeli nekoliko preveč bojazljivo in s prepočasno igro. Tega se nismo dogovorili. Morda so bili tudi psihično obremenjeni, čeprav ne vem zaradi česa. Vidi se, da našim določenim posameznikom manjka izkušenj. Če igraš s strahom je težko dobro začeti. Že v drugem polčasu proti Berlinčanom smo prikazali veliko boljšo igro in več žog spravili do krožnih napadalcev in kril. Na drugi strani je bila naša obramba solidna, a ni imela prave pomoči vratarjev, ki na takšnih tekmah prevešajo tehtnico na eno ali drugo stran. Sedaj nas čaka regeneracija, analiza, v soboto pa bomo skušali čim bolje odigrati še drugo tekmo."


Matjaž Brumen, RK Gorenje Velenje:
"V tej sezoni igramo resnično po sistemu toplo-hladno. Res je, da so Füchse vrhunska ekipa, a nam se vseskozi ponavljajo enake napake in težave. Upam, da celotna ekipa čim prej začne igrati bolje in uživati v rokometu. Dejstvo, ki ga tudi sam poudarjam, je, da bodo morali biti nekateri igralci bolj nevarni za tekmečevo obrambo, pokazati več borbenosti, ne pa le podajati žogo naokoli. Takšna igra včasih izgleda primerna ravni, ki si je pri nas nikakor ne želimo. Še vedno verjamem v to ekipo! V soboto bomo skušali napraviti čim boljši rezultat."


KVALIFIKACIJE ZA POKAL EHF, 3. KROG:

1. tekma, sreda, 23. novembra:
RK GORENJE VELENJE : FÜCHSE BERLIN 24:29 (10:13)
Gorenje Velenje: 
Baznik in Zaponšek v vratih, Cehte 3, Medved 1, Ovniček 3, Pajt, Levc 3, Stojnić, Toskić 5, Potočnik, Golčar, Mazej, Kleč, Gams 1, Nosan, Brumen 8.
Füchse Berlin: Heinevetter in Štochl v vratih, Wiede 3, Elisson 4, Vuković, Struck, Gojun, Nenadić 8, Plaza Jimenez 3, Lindberg 7, Zachrisson, Fäth, Reißky, Kozina 2, Drux 2.

 

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

 

2. tekma, sobota, 26. novembra, ob 19.30:
FÜCHSE BERLIN : RK GORENJE VELENJE


POSNETEK TEKME:

Prijavi se na e-novice

Prijavi se