Show menu

Nova v nizu Gorenjevih idej: projekt za Fair Play

19. 11. 2016

Rokometni klub Gorenje Velenje niso le igralci in trenerji. Klub predstavljajo vsi, ki imajo ta klub radi. Navijači, starši otrok, prijatelji ... Adrenalin in vzdušje, ki ga ponuja rokometna igra na ali ob igrišču, nas vsaj za 60 minut popolnoma prevzameta. Včasih nas atmosfera zasvoji tako močno, da težko nadzorujemo čustva in dejanja. Zato je še kako pomembno, da se vsi v rokometni dogodek udeleženi posamezniki držimo pravil Fair Playa. Le tako lahko dostojno zastopamo svoj klub in nam ljubo igro.


V velenjskem klubu je v novembru luč sveta ugledal poseben kodeks obnašanja za igralce, trenerje in starše. Pri novem projektu, imenovanem Častna Gorenjeva, gre za zavezo glavnih akterjev vsake rokometne tekme k primernemu obnašanju in spoštovanju kodeksa lepega vedenja na splošno. Ta je bil predstavljen na ponedeljkovem odlično obiskanem sestanku staršev vseh otrok, ki se učijo rokometnih veščin v mlajših selekcijah RK Gorenje Velenje.


Matej Avanzo, direktor RK Gorenje Velenje:
"Ob finančni sanaciji se v klubu v skladu s strategijo vse bolj posvečamo tudi mlajšim kategorija in z njim povezanimi vsebinami. Tako smo za vse starše otrok, vključene v delovanje RK Gorenje Velenje, pripravili odlično obiskan sestanek, na katerem jim je bil poleg vodstva kluba za vsa vprašanja na voljo tudi celoten trenerski štab. Druženje smo izkoristili tudi za predstavitev novega projekta, imenovanega Častna Gorenjeva, pri katerem gre za zavezo glavnih akterjev vsake rokometne tekme k primernemu obnašanju ter spoštovanju kodeksa lepega vedenja na splošno. Menim, da je ob vse večjih pritiskih, ki jih narekuje sodobna družba, sila primerno na tak, neformalen način opozoriti in stalno opozarjati na Fair Play, pomen spoštovanja športa, tekmecev ter vseh ostalih v športne dogodke vpletenih oseb. V RK Gorenje Velenje smo prepričani, da bodo Častna Gorenjeva trenerska, igralska in starševska pripomogle k še boljši zunanji podobi našega kolektiva ter tako tudi k dvigovanju vrednosti blagovne znamke velenjskega rokometa."

Prijavi se na e-novice

Prijavi se