Show menu

Proti Koprčanom v Pokalu Slovenije drugi torek v decembru

18. 11. 2016
Na ponedeljkovem žrebu so rokometaši Gorenja Velenja dobili naslednje tekmece v Pokalu Slovenije. Za vstop med najboljšo osmerico se bodo v domači Rdeči dvorani pomerili z moštvom Kopra 2013. Tekma bo na sporedu v torek, 13. decembra, ob 19. uri.

Prvotno predviden termin obračuna v osmini finala je bila sreda, 7. decembra. Do spremembe je prišlo ker Velenjčane dan poprej čaka tekma Lige SEHA Gazprom proti Zagrebu.

Primorski rokometni prvoligaš trenutno v 1. NLB Leasing ligi zaseda drugo mesto, za vodilno Riko Ribnico pa ob tekmi manj zaostaja za tri točke. V državnem prvenstvu so Koprčani klonili le proti Krki, ob tem pa nanizali devet zmag in neodločen izid z Ribničani.

Do preizkusa v pokalnem tekmovanju sicer Velenjčane čakajo še štiri tekme. Prihodnji teden se bodo v sredo (ob 19. uri v Rdeči dvorani) in soboto merili s Füchsejem iz Berlina za nastop v skupinskem delu Pokala EHF, predzadnji novembrski dan jih nato čaka gostovanje v Veszpremu, dva dni pred srečanjem s Koprom 2013 pa še že omenjeni obračun z Zagrebom. Do osmine finala so se ose dokopale z zmago nad drugoligašem z Iga (29:15).

POKAL SLOVENIJE, OSMINA FINALA:

Torek, 13. decembra, ob 19.00:
RK GORENJE VELENJE : RD KOPER 2013

Prijavi se na e-novice

Prijavi se