Show menu

Osice Pike sedaj v vsaki velenjski prvošolski klopi

21. 10. 2016
V četrtek se je z obiskom OŠ Livada zaključila velika akcija Rokometnega kluba Gorenje Velenje, ki je ob sodelovanju z Mestno občino Velenje vsem prvošolcem velenjskih osnovnih šol podaril plišasto podobo klubske maskote ose Pike. Okoli 330 nadobudnih deklet in fantov ima tako novo prijateljico, zaveznico, ki bo nanje hudomušno pazila, jih zabavala ter jim vselej omogočila topel objem.

Velenjski klub je z obiski osnovnih šol in delitvijo simpatičnih plišastih maskotic začel že v začetku oktobra. Četrtkov obisk je bil sedmi po vrsti. Poprej se je mudil že na osnovnih šolah Antona Aškerca, Gustava Šiliha, Mihe Pintarja Toleda, Šalek, Gorica in njene podružnice Vinska Gora. Prvošolci so se obiskov povsod zelo razveselili, sploh zato, ker so osice Pike prejeli kar iz rok igralcev članske ekipe, ki so z velikim veseljem odgovarjali tudi na številna zanimiva vprašanja.

Plišasta podoba ose Pike je ena izmed dveh dveh nedavnih pridobitev velenjskega rokometnega kluba. Ob pomoči generalnega pokrovitelja, podjetja Gorenje so namreč konec septembra luč sveta ugledali povsem novi navijaški šali, atraktivnega dizajna, ki že krasijo navijaške kulise zvestih velenjskih navijaških privržencev, Šaleških graščakov. Ti so darilo prejeli na torkovi tekmi Lige SEHA Gazprom, predal pa jim ga je predsednik kluba Milan Meža.

Prijavi se na e-novice

Prijavi se