Show menu

Slovenski derbi v Ligi SEHA Gazprom prestavljen na 15. november

19. 10. 2016
Zaradi nastopa RK Gorenje Velenje v 3. krogu kvalifikacij za uvrstitev v skupinski del Pokala EHF je prišlo do menjave termina slovenskega derbija v Ligi SEHA Gazprom. Velenjski klub se je z RK Celje Pivovarna Laško in vodstvom tekmovanja dogovoril, da bo tekma 10. kola v Celju na sporedu v torek, 15. novembra, ob 18. uri, torej teden dni poprej, kot je bilo sprva predvideno. 

Velenjčani in Celjani trenutno v omenjenem regionalnem tekmovanju zasedajo peto oziroma šesto mesto. Oboji so zbrali po tri zmage in s tem devet točk, pri čemer so slednji odigrali tekmo več (7). Prva tekma v Šaleški dolini se je končala zgolj z golom razlike v prid gostujoče zasedbe (27:26), zato lahko sredi novembra v mestu ob Savinji pričakujemo novo zanimivo rokometno poslastico.

Do novega slovenskega derbija Gorenje v regionalni druščini čakata še dve tekmi. V soboto, 29. oktobra bo gostovalo v Belorusiji pri Meškovu iz Bresta, teden dni pred obračunom s Celjani pa še na Slovaškem pri Tatranu Prešovu. Poprej bo odigralo tudi tekmo 2. kroga Pokala Slovenije. Ta bo na sporedu prihodnjo sredo na Igu, ko bo nasprotnik tamkajšnji slovenski drugoligaš.


LIGA SEHA GAZPROM, 10. KOLO:

Torek, 15. novembra, ob 18.00:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK GORENJE VELENJE

Prijavi se na e-novice

Prijavi se