Show menu

Celminš in Mitrović povabljena na reprezentančne priprave

19. 10. 2016
Novembrski rokometni reprezentančni premor se naglo bliža. V tem času bosta dejavna najmanj dva člana RK Gorenje Velenje. Andris Celminš bo sodeloval na pripravah estonske, Luka Mitrović pa srbske izbrane vrste.

Reprezentanca Estonije bo januarja začela 1. krog kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu 2020. Da bi se na dvoboje s Turčijo in Kosovom kar najbolje pripravila, bo v začetku novembra nastopila na pripravljalnem turnirju v poljskem Plocku, kjer bosta sodelovali še B reprezentanci Poljske in Danske ter izbrana vrsta Ferskih otokov. 

Mitrović je v istem terminu vabljen na priprave Srbije, ki jo, tako kot Slovenijo, novembra čakata prvi tekmi v boju za vozovnico na evropsko prvenstvo 2018. Žreb je srbsko vrsto posadil v skupino 2. V prvem izmed treh ciklusov jo čakata dve tekmi - 3. novembra v gosteh s Poljsko, tri dni za tem pa v Nišu še proti Belorusiji. V isti skupini bo nastopila še Romunija, s katero se bo Srbija dvakrat pomerila maja.

V istih kvalifikacijah kot izbrana vrsta z nekdanje skupne države se bo merila tudi Slovenija. V sredo je selektor Veselin Vujović predstavil širši in ožji seznam reprezentančnih kandidatov. Med osmerico rezerv, ki bi se pripravam naknadno lahko priključile v primeru poškodb, bolezni ali drugih težav, se nahajajo kar trije člani velenjskega kluba - Nejc CehteVid Levc in kapetan Niko Medved

V prvem sklopu kvalifikacij za EP 2018 Slovenijo čakata obračuna s Švico in Portugalsko. Prva bo tekmica Slovencev v sredo, 2. novembra, ob 18. uri v Rdeči dvorani v Velenju. Vstopnice za tekmo so že v prodaji na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si, bencinskih servisih Petrol in preko spleta na spodnji neposredni povezavi. V predprodaji cena posamične vstopnice znaša 8 evrov, s sočasnim nakupom štirih vstopnic pa si lahko zagotovite družinski popust, s katerim boste zanje odšteli le 20 evrov.

Prijavi se na e-novice

Prijavi se