Show menu

Žreb velenjskim rokometašem namenil zahtevnega tekmeca

18. 10. 2016

Znano je ime zadnje prepreke rokometašev Gorenja Velenja do uvrstitve v skupinski del Pokala EHF. Žreb na Dunaju jim je dodelil nemško zasedbo Füchseja iz Berlina. Prva tekma bo na sporedu tretji vikend (19. ali 20.) v Velenju, povratna pa naslednji vikend v nemški prestolnici.


Ples kroglic Velenjčanom ni bil naklonjen, saj jim je ta za nasprotnika določil enega najbolj zahtevnih tekmecev med 16 možnostmi. Zasedba iz Berlina deluje od daljnega leta 1891. V tej sezoni 15. nastopa v elitni nemški Bundesligi (1981-1986, 2007-), v kateri je nazadnje zasedla 5. mesto. Največji uspeh v domovini je dosegla leta 2014, ko je osvojila nemški pokal. Z uspešnimi igrami v državnem prvenstvu nadaljuje tudi v tej sezoni. Na petih tekmah je zbrala štiri zmage, s 26:18 jih je odpravil le Kiel.


Berlinske lisice, pri katerih igra mladi slovenski vratar Mark Ferjan (183 cm, 1998), so v preteklosti nastopale tudi Ligi prvakov, se v sezoni 2011/2012 zavihtele na finalni turnir, a tam izgubile obe tekmi – v polfinalu s 24:25 proti Kielu, na tekmi za tretje mesto pa z 21:26 proti Kopenhagnu. Imajo pa Berlinčani v svojih vitrinah tudi že evropsko lovoriko. To so osvojili v sezoni 2014/2015, ko so postali zmagovalci pokala evropske rokometne zveze. Tedaj so v polfinalu zaustavili ravno Velenjčane (27:22), ki so na koncu pristali na četrtem mestu (poraz proti danskemu Skjernu z 22:27).


Borut Plaskan, trener RK Gorenje Velenje:
"Z rezultatom žreba vsekakor ne moremo biti zadovoljni, saj smo za nasprotnika dobili najtežjega možnega tekmeca. Vemo, kakšna ekipa je Füchse Berlin ter da visoko cilja tudi v Bundesligi. Nič ne de, potrebno je pozitivno gledati naprej in na teh dveh pokazati največ, česar bomo v tistem trenutku sposobni."


Matej Avanzo, direktor RK Gorenje Velenje:
"Sreča pri žrebih v zadnjem obdobju zares ni naši strani. Potem ko smo v minuli sezoni v Pokalu EHF v tretjem krogu za tekmeca dobili odlično ekipo danskega Holstebroja, v šestnajstini finala Pokala Slovenije pa Celje PL, so nam kroglice za letošnji preboj v skupinski del Pokala EHF namenile dvoboja z moštvom nemškega Füchseja Berlina. A ne bomo se predali in naredili prav vse za to, da ekipo, ki je trenutno v vrhu nemškega prvenstva, presenetimo ter dokažemo, da RK Gorenje Velenje v evropskem prostoru še zdaleč ni rekel zadnje."


KVALIFIKACIJE ZA NASTOP V POKALU EHF, 3. KROG:


Sobota/nedelja, 19./20. novembra:
RK GORENJE VELENJE : FÜCHSE BERLIN


Sobota/nedelja, 26./27. novembra:
FÜCHSE BERLIN : RK GORENJE VELENJE 

Prijavi se na e-novice

Prijavi se