Show menu

Velenjčani se iz Zagreba vračajo brez novih točk

20. 9. 2016

Velenjski rokometaši so v torek popoldan odigrali tretjo tekmo lige SEHA Gazprom. Nasproti jim je v gosteh stal Zagreb, ki ga vodi selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović. Obe moštvi sta imeli do zdaj po eno zmago in poraz.


Za Zagrebčane je tekma proti slovenskemu podprvaku pomenila začetek slovenskega paketa, ki jih čaka v tem tednu. V soboto bodo namreč v prvem krogu lige prvakov gostovali v Zlatorogu pri RK Celje Pivovarna Laško.

Slovenski selektor Veselin Vujović je pred sezono v Zagreb pripeljal tri slovenske rokometaše (Matevž Skok, David Miklavčič in Darko Cingesar), ki pa imajo tudi eno skupno točko - prav vsi so namreč v preteklosti nosili tudi dres našega velenjskega črno-rumenega kluba.


Prvi napad na torkovem dvoboju je pripadel ekipi Zagreba, v prvi postavi Velenjčanov pa so zaigrali Ratajec, Toskić, Potočnik, Medved, Golčar, Stojnić in Zaponšek v vratih. V 2. minuti je Zagreb povedel z 1:0, do izenačenja pa je že minuto kasneje prišlo z zadetkom s sedmih metrov Roka Golčarja. V 5. minuti je Zagreb z zadetkom Stefana Vujića povedel z 2:1, minuto za tem so ose, ponovno z zadetkom Golčarja rezultat znižale na 3:2. Po desetih minutah dvoboja so domačini vodili s +3 (5:2). V 13. minuti je Rok Golčar, kot do sedaj edini strelec gostujoče ekipe, dosegel svoj tretji zadetek in postavil rezultat 6:3, po tem pa je Rok Zaponšek z izjemno obrambo z glavo ustavil strel Vorija. Deset minut pred koncem prvega polčasa je ekipa Zagreba povedla z najvišjo prednostjo na tekmi +6 (10:4). Situacijo je z minuto odmora poskusil rešiti tudi naš glavni trener dr. Marko Šibila, kar pa mu, kljub dvema zadetkoma Levca, uspešno izvedeni sedemmetrovki s strani Matjaža Brumna in nekaj uspešnim obrambam Roka Zaponška, ni najbolj uspelo in tako se je polčas zaključil z rezultatom 13:7 v prid domačinov.


Če so se v prvi polovici tekme na Gorenjevi strani med strelce vpisali le Golčar (trije zadetki), Levc (dva zadetka), Brumen (en zadetek) in Cehte (en zadetek), je drugi polčas z zadetkom za gostujočo ekipo v 3. minuti otvoril Luka Mitović, ki v prvem polčasu ni stopil na parket. V igro je v drugem polčasu prvič vstopil tudi Mitja Nosan, v golu pa je Zaponška zamenjal Jože Baznik, ki je hitro zbral nekaj lepih obramb. Po desetih minutah drugega polčasa so velenjski rokometaši kljub nekaj lepim akcijam in zadetkom še vedno zaostajali za Zagrebom za -6 (18:12). V 47. minuti je danes izjemni Rok Golčar dosegel svoj peti zadetek za rezultat 21:15. Sedem minut pred koncem pa je bila tekma z zaostankom sedmih zadetkov Velenjčanov že odločena in do konca, razen nekaj izjemnih obramb tokrat razpoloženega Baznika, nismo videli večjih presenečenj. Dvoboj se je končal z rezultatom 28:21 v prid PPD Zagreb.


Najboljši strelec Gorenja Velenja je bil tokrat Rok Golčar s šestimi zadetki, le zadetek manj pa je dosegel Vid Levc.


Liga SEHA Gazprom, 3. krog

PPD Zagreb : Gorenje Velenje    28:21 (13:7)

Zagreb, Sutinska Vrela, 500 gledalcev

Zagreb: Eres 1, Vujić 3, Kontrec 1, Vori, Šprem 3 (1), Stevanović, Cingesar 3, Skok, Raković 1, Sušnja, Valčić, Jotić 2, Valčić, Mandalinić 9 (2), Miklavčić 5, Markoski

Gorenje Velenje: Baznik (8 obramb), Zaponšek (5 obramb); Cehte 1, Medved, Ovniček 3, Levc 5, Stojnić, Toskić 1, Mitrović 3, Potočnik, Golčar 6 (1), Kleč 1, Ratajec, Nosan, Brumen 1 (1)

Sedemmetrovke:Zagreb 3(3), Gorenje 2(2)


Naslednji dvoboj naše ose čaka v sredo, 28. septembra 2016, in sicer proti ekipi RK Vardar na gostovanju v Skopju.


Črno-rumeno, kot eno! 


Prijavi se na e-novice

Prijavi se