Show menu

V nedeljo v Velenje prihaja RK Nexe Našice

9. 9. 2016

Po prvem slovenskem derbiju v zgodovini lige SEHA Gazprom na slovenskih tleh, kjer so v Rdeči dvorani po dvoboju med Velenjčani in Celjani z zadetkom prednosti slavili slednji, naše ose sedaj čaka drugi krog balkanske lige.


V goste prihaja aktulani hrvaški podprvak RK Nexe iz Našic, ki je v prvem krogu te lige gostoval pri Zagrebu in kljub dobri igri ni zabeležil točk.


Tekma med RK Gorenje Velenje in RK Nexe Našice bo za velenjske ose druga v nizu domačih tekem lige SEHA Gazprom, 20. septembra pa jih čaka gostovanje pri RK Zagreb.


Pred tekmo drugega kroga je glavni trener članskega moštva Velenjčanov optimističen, vseeno pa napoveduje zanimivo in težko tekmo.

Dr. Marko Šibila, trener RK Gorenje Velenje: ''V goste k nam prihaja ekipa, ki že vrsto let igra v ligi SEHA Gazprom. To je zagotovo spoštovanja vreden tekmec. Ne glede na to pa si mi želimo zmage in upamo, da bomo vknjižili prve SEHA točke. Ekipa Našic je sestavljena iz izkušenih igralcev, med drugim sta tukaj tudi dva slovenska legionarja – Špiler in Lorger – in zagotovo bo to zelo zanimiva in kakovostna tekma. Tudi pred nedeljsko tekmo so vsi igralci našega članskega moštva zdravi in pripravljeni na borbo. Prepričan sem, da bomo iz tekme v tekmo boljši, da bomo na prihajajoči tekmi pokazali svojo kakovost in da bodo točke ostale doma.''


V nedeljo, 11.9.2016, ob 17.00 tako Velenjčani doma gostijo hrvaškega podprvaka Nexe, pri katerem igrata tudi slovenska legionarja David Špiler in Gregor Lorger.


Ped tekmo je nekaj vtisov in pričakovanj na novinarski konferenci strnil naš srednji zunanji Anže Ratajec, ki je na sredinem derbiju s Celjani dosegel dva zadetka.

Anže Ratajec, igralec RK Gorenje Velenje: ''Tekme si sledijo ena za drugo, tako da nas že v nedeljo čaka nov dvoboj v domači Rdeči dvorani proti ekipi Nexeja iz Našic, ki je prejšnjem krogu igrala v gosteh pri Zagrebu in pokazala zelo dober odpor in nekaj lepih akcij. Mislim, da nam bo v nedeljo vse prej kot lahko. Kot na vsako tekmo, se bomo tudi na to pripravili po ustaljenem urniku. Sam menim, da moramo kot ekipa samo nadaljevati po naši začrtani poti in rezultati bodo prišli samo po sebi.''


Vabljeni torej vsi navijači črno-rumenih, da se nam znova pridružite na tribunah Rdeče dvorane in skupaj pomagamo fantom do prvih točk v ligi SEHA Gazprom.


Se vidimo v nedeljo, 11.9.2016, ob 17. uri v Rdeči dvorani v Velenju!VSTOPNICE LAHKO KUPITE TUKAJ! (Ne pozabite: V predprodaji so vstopnice cenejše!)


Črno-rumeno, kot eno!

Prijavi se na e-novice

Prijavi se