Show menu

Čeprav brez vstopnice za Ligo prvakov, RK Gorenje Velenje pozitivno gleda v prihodnost

6. 9. 2016

Minuli konec tedna so rokometaši Gorenja Velenja preživeli na Slovaškem, kjer so se udeležili kvalifikacijskega turnirja za vstop v Ligo prvakov. Na poti do cilja sta jih čakali dve izjemno zahtevni oviri – finski Riihimaki Cocks ter slovaški Tatran Prešov. Z zelo solidnimi Finci so ose z rezultatom 28:25 dobro opravile prvi del naloge, nato pa si v nedeljskem finalu proti gostiteljem ob neučinkovitem napadu, žal, niso zmogle zagotoviti preboja v elito stare celine. To pomeni, da bodo Velenjčani evropsko sezono nadaljevali 3. krogu pokala EHF.

 

Kljub temu, da se trenutni slovenski podprvaki niso uvrstili v Ligo prvakov, pa v RK Gorenje Velenje vztrajamo pri visokih ciljih in pozitivno zremo v prihodnost. V klubu smo z novim vodstvom, pozitivno energijo, zanosom in trdim delom v pretekli sezoni že naredili velik zasuk, ki ga je moč opaziti daleč naokrog. A od zadovoljstva se ne da živeti, zato smo pošteno pljunili v roke tudi z novo sezono in se začeli pripravljati na vse, kar nas v njej čaka, vključno z igranjem članskega moštva v regionalni ligi SEHA, pokalu EHF, končnici državnega prvenstva in pokalu Slovenije.


''Primarni cilj in načrt velenjskega kluba ostajata finančna sanacija in stabilizacija v naslednjih sezonah. Tako smo z generalnim sponzorjem, podjetjem Gorenje d.d., podpisali pogodbo vse do leta 2020, zavoljo dolgov iz preteklosti pa morali proračun članskega moštva v primerjavi s sezono 2015/16 zmanjšati za dobrih 15 %. A le s preudarnim poslovanjem lahko klub znova zadiha s polnimi pljuči. Poleg finančne sanacije kluba smo sprejeli tudi strategijo delovanja do leta 2020, katere glavne točke so prestrukturiranje RK Gorenje Velenje v produkcijski center, odplačilo vseh dolgov, nadaljnji razvoj članske ekipe z željo, da bo v Sloveniji v obeh tekmovanjih konkurirala za vrh, v Evropi pa bila v igri za Ligo prvakov ali resno mešala štrene v pokalu EHF ter si čim več izkušenj nabirala v Ligi SEHA,'' je misli po izpadu iz Lige prvakov strnil predsednik RK Gorenje Velenje Milan Meža, sicer direktor Gorenje Servisa.

 

''Osnova in temelj vsakega dobrega kluba so mladi in v velenjskem rokometnem klubu se tega dobo zavedamo. Zato se bomo v prihajajoči sezoni še bolj potrudili, da našemu podmladku zagotovimo ustrezne pogoje za kakovostne treninge ter podporo in motivacijo za igranje rokometa. Pokazatelj želje, da želimo čim več sredstev vložiti v mladinski pogon šaleškega kluba, je tudi dejstvo, da smo selekcije mlajših kategorij dolgoročno okrepili s trenerjema Klemnom Luzarjem, ki je s to sezono prevzel vodenje mladinske ekipe, in Tomažem Juršičem, ki je prevzel vlogo koordinatorja mlajših selekcij ter trenerja starejših dečkov. Z nekaj mladimi talenti in z željo, da na daljši rok zgradimo ekipo z ogrodjem igralcev iz Velenja in okolice, okrepljeno s kakšnim izkušenim rokometašem ter morebiti s kakšnim tujim igralcem na deficitarnih igralnih mestih, smo podpisali tudi pogodbi z mladimi Filipom Banfrom, Tadejem Mazejem, Miljanom Vujovićem, Husejinom Haseljićem in Urbanom Starcem,'' pa je predsednik slovenskih podprvakov za konec poudaril še vse večji pomen, ki ga vodstvo kluba namenja lastni produkciji mladih rokometašev.

 

Za razširitev baze mladih rokometašev je RK Gorenje Velenje ob koncu pretekle sezone sklenilo tudi novo sodelovanje s Sebastjanom Sovičem, našim nekdanjim igralcem, ki po koncu uspešne igralske kariere deluje kot rokometni trener. Odslej bo tako Rokometna šola Sebastjan Sovič z rokometnim klubom Gorenje Velenje povezana vsaj do konca sezone 2018/19, a z željo, da bi sodelovanje postalo stalno. Delovali bomo usklajeno, pod skupno celostno podobo, igralci bodo še bolj organizirano prehajali v naše vrste, organizirali bomo interno ligo za najmlajše, skupni portfelj mladih rokometašev pa skušali približati številki 500 rokometno aktivnih otrok.

 

V črno-rumenem osirju tako z navdušenjem pričakujemo nadaljevanje nove sezone, za katero verjamemo, da bo izjemno kakovostna, pozitivna in zmagovita.

 


Prijavi se na e-novice

Prijavi se