Show menu

Do elitne Lige prvakov Velenjčane loči le še Tatran Prešov

4. 9. 2016

Velenjski rokometaši so v soboto, 3.9.2016, uspešno opravili prvi del naloge na kvalifikacijskem turnirju za Ligo prvakov v Prešovu.


V polfinalu so na kolena spravili finske prvake Riihimaen Cocks, že danes, v nedeljo, pa jih ob 16.15 čaka finalna tekma z zmagovalcem sobotnega slovaško-luksemburškega dvoboja med Tatran Prešovom in Differdangeom, v katerem so slavili domačini.


Zmagovalec kvalifikacijskega turnirja se bo prebil v Ligo prvakov in nastopil v skupini C, v kateri so še španska Naturhouse La Rioja, makedonski Metalurg iz Skopja, ruski Čehovski medvedi, francoski Montpellier in norveški Elverum.


Glavni trener našega članskega moštva dr. Marko Šibila je bil po zmagi od nad finskimi petelini z igro naših zadovoljen, na finalni tekmi pa pričakuje pa zelo zanimiv in do konca izenačen dvoboj: ''Po koncu smo lahko s tekmo zadovoljni. Dvoboj je bil težek, vedeli smo, da igramo proti ambiciozni ekipi Cocksov. Gre za finskega predstavnika, kar bi marsikdo lahko napačno precenil, a gre za profesionalno ekipo v katero je vloženih ogromno sredstev za približanje evropskemu vrhu. Temu primerna je bila tudi borba njihovih najboljših ruskih, beloruskih in finskih igralcev. Reči moram, da so naši fantje danes na pustili srce na igrišču, tudi nekateri mlajši fantje so pokazali dosti znanja in zaslužijo si vse čestitke. Sploh v trenutkih, ko je šlo malce težje, so naše ose zdržale in tako se je pokazalo, da so fantje res s pravega testa. Pričakujemo, da nas jutri v finalu čaka še boljša tekma, da bomo še bolj zrasli, se izboljšali in bo to res zanimiv finale tega vikend turnirja v Prešovu, ki pa bo po mojem mnenju prav gotovo negotov do samega konca.''


Slovenski državni podprvaki so tako le še za eno zmago oddaljeni od nastopov v najelitnejši rokometni ligi stare celine.


Neposreden prenos finala kvalifikacijskega turnirja v Prešovu med RK Gorenje Velenje in HT Tartran Prešov pa si boste lahko od 16:15 dalje na spodnji povezavi v živo ogledali tudi vsi navijači iz Slovenije.


PRENOS TEKME RK GORENJE VELENJE : HT TARTRAN PREŠOV (4.9.2016, ob 16:15)


Črno-rumeno, kot eno!

Prijavi se na e-novice

Prijavi se