Show menu

Velenjčani opravili prvi trening pred polfinalno tekmo na Slovaškem

2. 9. 2016
V četrtek so velenjski rokometaši začeli z misijo ''uvrstitev v Ligo prvakov''. Nekaj čez poldne so se odpravili proti Slovaški, kjer jih v Prešovu ta vikend čaka največja preizkušnja začetka sezone.

V soboto in nedeljo naše ose namreč čaka kvalifikacijski turnir za uvrstitev v skupinski del Lige prvakov, za dosego tega cilja pa Velenjčani potrebujejo dve zmagi.

Ob odhodu v Prešov je kapetan Niko Medved povedal: ''V soboto in nedeljo nas čaka kvalifikacijski turnir v slovaškem Prešovu. Za uvrstitev v Ligo prvakov potrebujemo dve zmagi. Kljub temu, da smo imeli v nekajtedenskem pripravljalnem obdobju vzpone in padce, mislim, da je ekipa pripravljena in da bomo ta vikend pričakali v dobri formi. S soigralci obljubljamo, da bomo dali vse od sebe in se s Slovaške vrnili z vstopnico za Ligo prvakov.''

Člansko moštvo RK Gorenje Velenje je skupaj s strokovnim vodstvom v Prešov prišlo v noči iz četrtka na petek, danes (petek, 2.9.2016) pa so fantje opravili tudi prvi trening v Tatran Handball Areni, kjer bo potekal kvalifikacijski turnir.

Prvi del treninga je bil namenjen predvsem spoznavanju rokometašev z dvorano in sproščenemu uigravanju z nogometom, temu pa je sledil rokometni del treninga, na katerem je glavni trener dr. Marko Šibila skušal popraviti še zadnje malenkosti pred sobotno polfinalno tekmo, na kateri se bodo Velenjčani pomerili s finskimi Cocksi.

Poleg treninga v dvorani so imele ose v petek tudi dve video analizi preteklih tekem svojih (morebitnih) nasprotnikov, s čimer so se če bolj osredotočile na tekmo in cilj, ki je pred njimi.

Slovenske državne podprvake tako v soboto najprej čaka polfinalna tekma proti ekipi Riihimäki Cocks (Finska), nato pa v nedeljo še dvoboj proti poražencu ali zmagovalcu drugega polfinalnega dvoboja med ekipama Tatran Prešov in Red Boys Differdange.


Kvalifikacije za ligo prvakov, Prešov:

3. september, polfinale
13.30 RK Gorenje Velenje : Riihimäki Cocks 
16.15 Tatran Prešov : Red Boys Differdange

4. september
13.30 Tekma za tretje mesto
16.15 Finale

Prijavi se na e-novice

Prijavi se