Show menu

Ose odšle na Slovaško z enim ciljem

1. 9. 2016
Za velenjske rokometaše se že čez nekaj dni uradno pričenja tekmovalna sezona 2016/17. Otvorili jo bomo s kvalifikacijskim turnirjem za nastop v skupinskem delu lige prvakov.

Na Slovaško so se naše ose odpravile danes, v četrtek, ob 13.30 izpred Rdeče dvorane. Fantj na pot odhajajo mirni, zbrani in osredotočeni na le en skupen cilj - osvojitev kvalifikacijskega turnirja.

Niko Medved, kapetan RK Gorenje Velenje: ''V soboto in nedeljo nas čaka kvalifikacijski turnir v slovaškem Prešovu. Za uvrstitev v Ligo prvakov potrebujemo dve zmagi. Kljub temu, da smo imeli v nekajtedenskem pripravljalnem obdobju vzpone in padce, mislim, da je ekipa pripravljena in da bomo ta vikend pričakali v dobri formi. S soigralci obljubljamo, da bomo dali vse od sebe in se s Slovaške vrnili z vstopnico za Ligo prvakov.''


Za članskim moštvmo dr. Marka Šibile je napornih šest tednov priprav, pred njimi pa pomemben turnir, ki bo pokazal ali Velenjčane čaka še več evropskih tekem in s tem tudi Liga prvakov v Rdeči dvorani. Liga SEHA, pokalno tekmovanje ter končnica državnega prvenstva so že zagotovljeni, čaka pa nas še pomembna odločitev glede nadaljevanja igranja v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju. 

V času pripravljalnega obdobja so imele ose, kot je povedal tudi kapetan, vzpone in padce, velik dosežek pa je bila tudi osvojitev turnirja v Csurgu, kjer so Velenjčani preživeli pretekli konec tedna. Ali so dovolj uigrani za ponovitev zgodbe izpred parih dni, ko so v dveh dneh nanizali dve zmagi, pa bomo lahko videli že v soboto in nedeljo.

Črno-rumeni klub si je v tej sezoni, z drugim mestom v pretekli sezoni 1. NLB leasing lige, z velikim trudom na področju organizacije, podobe domače dvorane, marketinškim delom in delom na družbenih omrežjih, letos priboril igranje v kvalifikacijah ter s tem morebiten nastop v skupinskem delu lige prvakov. Le-tam jih, ob uspehu v kvalifikacijah, čakajo nastopi proti ekipam Naturhouse La Rioja, Metalurg, Chekhovskie Medvedi, Montpellier in Elverum.

V soboto in nedeljo bo v slovaškem mestu Prešov torej potekal kvalifikacijski turnir, kjer slovenske državne podprvake najprej čaka polfinalna tekma proti ekipi Riihimäki Cocks (Finska), nato pa še dvoboj proti poražencu ali zmagovalcu drugega polfinalnega dvoboja med ekipama Tatran Prešov in Red Boys Differdange.

Kdo pa pravzaprav sestavlja finsko ekipo Riihimäki Cocks? Finski rokometni klub, ki je bil v sezoni 2015/16 državni prvak, je bil ustanovljen leta 1973 in ga trenutno vodi litovski trener Gintaras Savukynas. So večkratni državni in pokalni prvaki ter v lanski sezoni tudi zmagovalci Baltske rokometne lige. V njihovi ekipi igra kar 11 tujcev (4 Belorusi, 4 Rusi, 2 Bolgara in Portugalec), tako velenjske rokometaše vsekakor ne čaka lahko delo.  


Kvalifikacije za ligo prvakov, Prešov:

3. september, polfinale
13.30 RK Gorenje Velenje : Riihimäki Cocks 
16.15 Tatran Prešov : Red Boys Differdange

4. september
13.30 Tekma za tretje mesto
16.15 Finale

Naše ose se bodo na pot proti Slovaški odpravile v četrtek, 1.9.2016, dopoldne, v petek jih čaka popoldanski trening, v soboto in nedeljo pa udeležba na turnirju, ki bo odločil o usodi lige prvakov v Rdeči dvorani za sezono 2016/17.  

Črno-rumeno, kot eno!

Prijavi se na e-novice

Prijavi se