Show menu

Konec tedna kvalifikacije za ligo prvakov na Slovaškem

31. 8. 2016
Konec tedna (3. in 4. september 2016) se za naše ose tudi uradno pričenja tekmovalna sezona 2016/17, in sicer s kvalifikacijskim turnirjem za nastop v skupinskem delu lige prvakov.

Za članskim moštvmo dr. Marka Šibile je napornih šest tednov priprav, pred njimi pa pomemben turnir, ki bo pokazal ali Velenjčane čaka še več evropskih tekem in s tem tudi Liga prvakov v Rdeči dvorani. Liga SEHA, pokalno tekmovanje ter končnica državnega prvenstva so že zagotovljeni, čaka pa nas še pomembna odločitev glede nadaljevanja igranja v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju. 

Črno-rumeni klub si je v tej sezoni, z drugim mestom v preteklisezoni 1. NLB leasing lige, z velikim trudom na področju organizacije, podobe domače dvorane, marketinškim delom in delom na družbenih omrežjih, letos priboril igranje v kvalifikacijah ter s tem morebiten nastop v skupinskem delu lige prvakov. Le-tam jih, ob uspehu v kvalifikacijah, čakajo nastopi proti ekipam Naturhouse La Rioja, Metalurg, Chekhovskie Medvedi, Montpellier in Elverum.
V soboto in nedeljo bo v slovaškem mestu Prešov torej potekal kvalifikacijski turnir, kjer slovenske državne podprvake najprej čaka polfinalna tekma proti ekipi Riihimäki Cocks (Finska), nato pa še dvoboj proti poražencu ali zmagovalcu drugega polfinalnega dvoboja med ekipama Tatran Prešov in Red Boys Differdange.

Kdo pa pravzaprav sestavlja finsko ekipo Riihimäki Cocks? Finski rokometni klub, ki je bil v sezoni 2015/16 državni prvak, je bil ustanovljen leta 1973 in ga trenutno vodi litovski trener Gintaras Savukynas. So večkratni državni in pokalni prvaki ter v lanski sezoni tudi zmagovalci Baltske rokometne lige. V njihovi ekipi igra kar 11 tujcev (4 Belorusi, 4 Rusi, 2 Bolgara in Portugalec), tako velenjske rokometaše vsekakor ne čaka lahko delo.  


Kvalifikacije za ligo prvakov, Prešov:
3. september, polfinale13.30 RK Gorenje Velenje : Riihimäki Cocks 
16.15 Tatran Prešov : Red Boys Differdange
4. september13.30 Tekma za tretje mesto16.15 Finale
Naše ose se bodo na pot proti Slovaški odpravile v četrtek, 1.9.2016, dopoldne, v petek jih čaka popoldanski trening, v soboto in nedeljo pa udeležba na turnirju, ki bo odločil o usodi lige prvakov v Rdeči dvorani za sezono 2016/17.  

Črno-rumeno, kot eno!

Prijavi se na e-novice

Prijavi se