Show menu

Večer velenjskih rokometašev v znamenju smeha in dobrodelnosti

30. 8. 2016

V domu kulture Velenje se je v torek zvečer odvil prav poseben dogodek. V rokometnem klubu Gorenje Velenje smo namreč pred nekaj tedni dobili novo, domiselno, zabavno in koristno idejo ter pripravili prav poseben dobrodelni uvod v sezono 2016/17.

 

Zasnova dobrodelne otvoritve sezone RK Gorenje Velenje se je danes, v torek, 30.8.2016, od 19. ure dalje tudi realizirala. Prijetno smo tokrat združili s koristnim in v velenjskem Domu Kulture so bili v središču pozornosti poleg naše članske ekipe tudi izvrstni stand-up komiki.

 

Večer je z uvodnim nagovorom, v katerem se je zahvalil vsem podpornikom velenjskega rokometnega kluba in predstavil vizijo le-tega v prihodnjih nekaj letih, otvoril predsednik RK Gorenje Velenje Milan Meža.  Temu je sledilo polurno treniranje smejalnih mišic prisotnih v dvorani, za kar sta poskrbela izjemna stand-up komika Marko Žerjal in Aleš Novak.


Da ne bi pozabili, zakaj smo se zbrali, je poskrbel povezovalec večera, Velenjčan med stand-up komiki Uroš Kuzman, ki je na zanimiv način predstavil člansko moštvo RK Gorenje Velenje za sezono 2016/17. Besedo sta na tej točki dobila tudi glavni trener dr. Marko Šibila in kapetan Niko Medved, ki je v svoj govor v duhu stand-up večera vključil tudi nekaj zabavnih vložkov. Oba se skupaj z preostalimi rokometaši veselita bližajoče se sezone, v kateri bodo ose igrale v ligi SEHA, končnici državnega prvenstva, slovenskem pokalnem tekmovanju ter morda tudi v elitni Ligi prvakov. O tem bo odločal kvalifikacijski turnir, ki fante čaka že ta konec tedna na Slovaškem.


Temu je sledil še drugi sklop treninga smejalnih mišic, vlogo glavnih trenerjev sta v ''drugem polčasu'' prevzela znana slovenska mojstra stand-up komedije Perica Jerković in Tin Vodopivec, ki sta množico v dvorani nasmejala še do zadnjih solz.


Večer, poln smeha, je po končani stand-up predstavi zaokrožil direktor RK Gorenje Velenje Matej Avanzo, ki je nagovoril vse navzoče v dvorani, se še enkrat zahvalil vsem sodelujočim pri projektu in naznanil, da smo skupaj zbrali 5.400 € za projekt Botrstvo v Sloveniji (za otroke iz Velenja in okolice). Predsednik in direktor RK Gorenje Velenje, Milan Meža in Matej Avanzo, sta nato s priložnostnim čekom zbrana denarna sredstva slavnostno predala predstavnici Botrstva v Sloveniji.

 

Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje, pod njenim okriljem pa poteka tudi projekt Botrstvo v Sloveniji: ''Z RK Gorenje Velenje smo se že v preteklosti povezovali in s svojim delovanjem so bili vedno pozorni na šibkejše v naši družbi. Izjemno veseli smo, da so skozi šport in zabavo pomagali tudi tistim, ki v življenju potrebujejo luč. Iskreno hvaležni smo, da otrokom prinašate svetlobo in jim rišete nasmehe na obraz. Prepričani smo, da bomo skupaj spremenili življenje na bolje čim več otrokom iz velenjskega lokalnega okolja, malim navijačem kluba. Verjemite, z malo pomoči se otrokom odpre popolnoma nov svet, razvijajo doslej neznane sposobnosti in s pomočjo ter nekaj spodbude ustvarjajo nepozabne zgodbe. Hvala vam, da ste jim to omogočili.''


Vsi udeleženi v projekt dobrodelnega uvoda RK Gorenje Velenje v sezono 2016/17 smo se odpovedali slehernemu honorarju – brezplačno so, jasno, nastopili tudi vsi stand-up komiki, ves izkupiček od prodanih vstopnic pa smo namenili za projekt Botrstvo v Sloveniji, in sicer tokrat prav posebej za socialno ogrožene otroke iz območja Velenja.


Matej Avanzo, direktor RK Gorenje Velenje''V RK Gorenje Velenje se še naprej trudimo biti domiselni in drugačni. Tokrat smo se odločili prijetno združiti s koristnim in prišli na idejo, da bi otvoritev sezone 2016/17 izvedli na način, kot ga še ni bilo. Tako smo na predzadnji avgustovski dan v velenjskem Domu kulture namesto klasične novinarske konference pred sezono za vse podpornike pripravili predstavitev prenovljene ekipe skupaj z dobrodelnim nastopom odličnih stand-up komikov, ki so se takoj in z veseljem odzvali našemu vabilu. Z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje smo se dogovorili, da bo ves denar, zbran s prireditvijo, šel za projekt Botrstvo, in sicer za najbolj socialno ogrožene otroke iz velenjskega okolja. V imenu RK Gorenje Velenje bi se želel zahvaliti petim stand-up komikom, da so se brez obotavljanja odločili za brezplačen nastop, vsem sodelavcem v klubu za pomoč in dobro voljo, podjetju Gorenje, agencijama AV Studio in Zadrga, Festivalu Velenje in MO Velenje pa za finančno in materialno podporo, da smo skupaj za Botrstvo v Velenju lahko zbrali čim večji znesek.''


Veseli nas, da se je na vabilo na dobrodelni uvod v sezono odzvalo tako veliko število ljudi. Velika dvorana Doma kulture v Velenju je bila tako rekoč razprodana, upamo pa si trditi, da iz nje nihče ni odšel slabe volje. Za to in dan zatem posledično zagotovo tudi za boleče trebušne mišice so namreč poskrbeli mojstri stand-up komedije Perica Jerković, Uroš Kuzman, Aleš Novak, Marko Žerjal in Tin Vodopivec. Ob tem pa smo skupaj poskrbeli tudi za nasmehe na obrazih naših najmlajših - otrok. Verjamemo, da bodo šla zbrana denarna sredstva v prave roke in upamo, da je bilo tudi s tem razlogom marsikomu danes toplo pri srcu.


S tem smo v osjem gnezdu tudi uradno vstopili v sezono 2016/17 in gremo novim izzivom in zmagam naproti! 


Črno-rumeno, kot eno!

Fotogalerija z dobrodelne stand-up otvoritve sezone

Prijavi se na e-novice

Prijavi se