Show menu

Čaka nas največji slovenski derbi lige SEHA

29. 8. 2016

Z novo sezono bo rokometni klub Gorenje Velenje prvič nastopil tudi v ligi SEHA.

 

''Glede na priključitev dveh najboljših slovenskih klubov v regionalno ligo, lahko v sezoni 2016/17 pričakujemo najboljšo in najmočnejšo ligo v zgodovini SEHA lige'', so julija zapisali na uradni spletni strani SEHA Gazprom lige. Žreb pa je že kmalu zatem določil, da bomo sezono 2016/17 s 1. krogom tekmovanja otvorili ravno z drugim slovenskim predstavnikom lige, prav tako novincem v ligi SEHA, RK Celje Pivovarna Laško.

 

Večni slovenski derbi med Velenjčani in Celjani bo tako prva tekma, ki jo bodo ose odigrale v ligi SEHA, prav tako pa bo to hkrati tudi prva uradna tekma nove sezone v Rdeči dvorani. Po razporedu, ki ga je objavila liga SEHA, bi morali Velenjčani uvodni krog v ligi SEHA odigrati v torek, 6.9.2016, in sicer v gosteh pri RK Celje Pivovarna Laško.

 

Zaradi zasedenosti dvorane Zlatorog sta se najboljša slovenska kluba dogovorila, da bo prvi domači rokometni derbi nove sezone v velenjski Rdeči dvorani, drugi obračun, poprej predviden v Velenju, pa bo 22.11.2016 potekal v Celju. Predlog so potrdili tudi v vodstvu lige SEHA. Ker pa se ose s kvalifikacijskega turnirja Lige prvakov v Velenje vračajo šele v ponedeljek, 5.9.2016, smo se odločili, da tekmo z ekipo Celja v Rdeči dvorani odigramo v sredo, 7.9.2016, ob 17.30.

 

Z vodstva lige SEHA so nam tudi že sporočili, kdo bo predstavljal uradno delegacijo uvodnega kroga lige SEHA. Na prvi tekmi lige SEHA med RK Gorenje Velenje in RK Celje Pivovarna Laško bosta v Rdeči dvorani sodila hrvaška sodnika Dalibor Jurinović in Marko Mrvica, delegat pa bo prav tako Hrvat Siniša Rudić.

 

Izjemno zadovoljni pa smo tudi z novico o tem, da si bo vseh 16 tekem velenjskih rokometašev v ligi SEHA moč ogledati tudi preko neposrednega TV prenosa na Šport TV.

 

Tako si boste lahko vsi ljubitelji dobrega rokometa oba najboljša slovenska kluba (RK Gorenje Velenje in RK Celje PL) v akciji ogledali tudi na gostovanjih. In teh za naše ose v prihajajoči sezoni ne bo manjkalo. 


TUKAJ pa si lahko ogledate celoten razpored tekem, ki Velenjčane čakajo v prihodnji sezoni, vključno z rezultati, poročili, statistiko in fotogalerijami preteklih tekem.

Si želiš biti košček v mozaiku izjemne atmosfere, ki jo lahko ustvari le Rdeča dvorana?

Pred nami je izjemno zanimiva sezona, polna atraktivnih tekem in zanimivih nasprotnikov.

Na voljo so že SEZONSKE VSTOPNICE za sezono 2016/17!

Zagotovi si 20 vrhunskih tekem v Evropi, ligi SEHA in domačih tekmovanjih.

Več informacij dobiš na --> http://bit.ly/2acmJqq


Veseli smo, da bomo sezono lige SEHA v domači dvorani prvič otvorili prav z večnim slovenskim rokometnim derbijem in komaj čakamo, da se sezona rokometnih spektaklov v Rdeči dvorani začne.

 

Črno-rumeno, kot eno!

Prijavi se na e-novice

Prijavi se