Show menu

Velenjčani z dvema zaporednima zmagama osvojili turnir v Csurgu

27. 8. 2016

Tik pred kvalifikacijskim turnirjem za Ligo prvakov, ki naše rokometaše v slovaškem Prešovu čaka prvi konec tedna v septembru (3. in 4.9.2016), so Velenjčani z dvema zaporednima zmagama osvojili turnir v Csurgu.Ose so se na Madžarsko odpravile v petek dopoldan, že isti dan pa jih je ob 17.00 čakala tekma s hrvaškim Varaždinom, na kateri so slavili zmago naši rokometaši (POROČILO S TEKME).Petkova zmaga je velenjskim osam prinesla sobotni finalni dvoboj za osvojitev turnirja. Za dosego 1. mesta pa so morale v njihovi domači dvorani premagati Csurgoi KK. Na tekmi tokrat nista nastopila le Rok Golčar (osebni razlogi) in Vid Levc, ki si je na četrtkovem treningu zvil gleženj.


Prvi polčas proti Csurgu so Velenjčani začeli solidno, v napadu je ponovno izstopal novinec Luka Mitrović, stalno dober pa je bil prav tako novinec v tej sezoni Alem Toskić. V obdobju med 15. in 24. minuto je bila obramba naših fantov fenomenalna, kar je potrjeval tudi rezultat v 25. minuti 12:8. V vratih se je v prvem polčasu izkazal Jože Baznik, ki je med drugim obranil tudi tri sedemmetrovke. Naše ose so naredile nekaj nepotrebnih napak in nazadnje se je polčas v dvorani končal z rezultatom 12:13 v našo korist.

 

V drugem polčasu je odločila naša obramba, nadgrajena z nekaj odličnimi napadalnimi vložki Luke Mitrovića in pri strelih s sedmih metrov nezgrešljivim kapetanom Nikom Medvedom. Solidno sta v napadu odigrala tudi Nejc Cehte in Anže Ratajec, v obrambi pa se je izkazala nova okrepitev osjega članskega moštva Darko Stojnić. Na petkovi tekmi z Varaždinom so vse minute v vratih pripadle Roku Zaponšku, na sobotnem dvoboju pa je vseh 60 minut osja vrata varoval Jože Baznik, ki je zaupanje trenerja tudi upravičil. Brez večjih težav so ose tekmo pripeljale do konca in z rezultatom 28:25 premagale tudi domačo ekipo Csurgoi KK ter s tem osvojile vikend turnir na Madžarskem.

 

Ob koncu turnirja so tako Velenjčani prejeli pokal za prvo mesto, kapetan Niko Medved je ob tem osvojil še priznanje za najboljšega igralca turnirja, osji vratar Jože Baznik pa za najboljšega vratarja turnirja.

 

Osvojitev rokometnega turnirja v Csurgu je za naše rokometaše zagotovo izjemno dobra popotnica pred kvalifikacijskim turnirjem za Ligo prvakov, ki jih čaka že prihodnji vikend, 3. in 4. septembra, v slovaškem Prešovu.

 

Fantom iskreno čestitamo za osvojeni turnir in jim želimo srečno pot domov!

 

Črno-rumeno, kot eno!Sotonyi Laslo Emlektorna turnir, 2. tekma, FINALE

Csurgoi KK : RK Gorenje Velenje  25:28 (12:13)

Madžarska, dvorana Csurgói Sótonyi László Sportcsarnok

Gorenje Velenje: Baznik (10 obramb), Zaponšek; Cehte 4, Medved 9, Celminš, Ovniček, Stojnić, Toskić 2, Mitrović 7, Potočnik 1, Kleč 1, Gams, Ratajec 2, Nosan 1, Brumen 1

Sedemmetrovke: Gorenje 5 (5)

Izključitve: 8 min

Prijavi se na e-novice

Prijavi se