Show menu

Ose z vrhunsko predstavo Zaponška do prve zmage nad Varaždinom

26. 8. 2016

Na prvi tekmi vikend turnirja v madžarskem Csurgu, zadnji preizkušnji velenjskih rokometašev pred kvalifikacijami za uvrstitev v ligo prvakov, ki nas čakajo prve dni v septembru, so se ose odlično odrezale.

 

Po dopoldanskem zboru pred domačo Rdečo dvorano in odhodu na Madžarsko, jih je namreč že ob 17.00 čakala prva preizkušnja proti ekipi Varaždina. V prvi polčas so fantje začeli zbrano in visoko motivirano. Že v 8. minuti so Velenjčani povedli s 5:1, v 20. minuti so se Hrvati približali na dva zadetka zaostanka (9:7). V golu je bil zelo soliden naš mladi vratar Rok Zaponšek, v napadu pa je dobro začel novinec v osjih vrstah Luka Mitrović, odlična sta bila tudi Nejc Cehte in Blaž Kleč. Vsak od njih je v prvih tridesetih minutah zbral po tri zadetke. Celoten prvi polčas je potekal v znamenju slovenskega vodstva. Kljub temu so ose v igri naredile tudi nekaj napak, ki pa so jih kakovostno kompenzirale z zelo zavzeto obrambo. Ob polčasu tekme z Varaždinom, so tako z zelo dobro obrambo Velenjčani na odmor odšli z vodstvom petih zadetkov prednosti (15:10).

V začetku drugega polčasa se je v igri os zgodil rahel padec koncentracije, a je nato znova prevladala predana obramba vseh, ki so stopili v igro. Sedem minut pred koncem dvoboja so tako Velenjčani vodili že s šestimi zadetki prednosti (20:14). V 50. minuti so se Varaždinci približali na 20:17, a z dobro igro in veliko mero koncentracije so ose premagale današnjega tekmeca iz Varaždina s rezultatom 26:19.

 

Najboljši strelec je bil tokrat Nejc Cehte, ki je zadel štirikrat, vseh 60 minut pa je v osjem golu danes preprosto blestel mladi Rok Zaponšek, ki je zbral kar 17 obramb, izmed vseh igralcev pa tokrat ni igral le Vid Levc, zaradi na včerajšnjem treningu zvitega gležnja.

 


Sotonyi Laslo Emlektorna turnir, 1. tekma

RK Gorenje Velenje: RK Varaždin 1930   26:19 (15:10)

Madžarska, dvorana Csurgói Sótonyi László Sportcsarnok

Gorenje Velenje: Baznik, Zaponšek (17 obramb); Cehte 4, Medved 2, Celminš, Ovniček 1, Levc, Stojnić, Toskić 3, Mitrović 3, Potočnik 2, Kleč 3, Gams 2, Ratajec 2, Nosan, Brumen 3

Sedemmetrovke: Gorenje 1 (1)

Izključitve: 8 min

 


Jutri, v soboto, 27.8.2016, naše ose ob 18.00 čaka finalna tekma madžarskega turnirja, ko se bodo pomerile z zmagovalcem dvoboja med Csurgoi KK in RK Maribor Branik.Črno-rumeno, kot eno!

Prijavi se na e-novice

Prijavi se