Show menu

Velenjčani osvojili šesto mesto Miesner turnirja

21. 8. 2016

Danes (nedelja) je velenjske rokometaše čakal zadnji dvoboj na Miesner turnirju v nemškem Ilsenburgu. Po dveh porazih v petek in soboto, so se fantje tokrat pomerili z ekipo VFL Gummersbach.V ponovno polni dvorani v Ilsenburgu so ose odigrale tekmo za peto mesto proti še tretjemu nemškemu Bundesligašu - ekipi VFL Gummersbach in čeprav so kapetan Niko Medved in soigralci odigrali že četrto tekmo v nekaj dneh svoje ''turneje'' po Nemčiji in je bila v ekipi že prisotna tudi utrujenost, so odigrali dober prvi polčas. Nemci, sicer deveto uvrščena ekipe lanske sezone nemške Bundeslige, so prvi polčas dobili z rahlo prednostjo dveh zadetkov (16:14).


V 33. minuti so se Velenjčani z zadetkom Toskića ekipi VFL Gummersbach približali le na zadetek zaostanka (16:15). Nizek zaostanek so naši fantje ob uspešnih akcijah in nekaj obrambah Jožeta Baznika, uspeli zadržati vse do 43. minute, ko je ekipa Gummersbacha povedla s +2 (18:16), a že minuto kasneje je Blaž Kleč poskrbel za ponovno znižanje zaostanka na 18:17. Devet minut pred koncem tekme je ob dobri obrambi naših os, nasprotnikovo mrežo za 20:19 zatresel Matjaž Brumen.
V 58. minuti so Velenjčani povedli (21:22), a so Nemci na to hitro odgovorili, v zadnji minuti pa smo lahko videli izvrsten strel Ratajca za ponovno izenačenje (23:23). Žal je v zadnji sekundi dvoboja ekipa Gummersbacha dosegla še zadnji zadetek in s tem tudi zmago s 24:23.


Velenjsko člansko moštvo je tako na Miesner turnirju v nemškem Ilsenburgu doseglo 6. mesto, najboljši strelci na tekmi pa so bili Medved, Toskić in Brumne s po štirimi zadetki.


Miesner Turnier, druga tekma 

VFL Gummersbach : RK Gorenje Velenje  24:23 (16:14) 
Nemčija, Ilsenburg, 500 gledalcev 
Gorenje Velenje: Baznik (6 obramb), Zaponšek (4 obrambe); Cehte 3, Medved 4, Celminš, Ovniček, Levc, Stojnić, Toskić 4, Mitrović 3, Potočnik 1, Golčar 1, Kleč 2, Gams, Ratajec 1, Nosan, Brumen 4

Sedemmetrovke: RK Gorenje Velenje  4(4)


Ose se danes (nedelja) vračajo v Velenje, kjer jih že v sredo, 24.8.2016, v domači Rdeči dvorani čaka nova pripravljalna tekma z Mariborom. Ogled tekme bo tudi tokrat brezplačen. Vabljeni!

Prijavi se na e-novice

Prijavi se