Show menu

Magdeburg na drugi tekmi turnirja boljši od naših os

20. 8. 2016

Tretjo tekmo nemške turneje, in drugo tekmo Miesner turnirja v Ilsenburgu, so naše ose odigrale proti ekipi SC Magdeburg, za katero sicer igra naš slovenski reprezentant in naš nekdanji igralec Marko Bezjak (odsoten zaradi igranja na olimpijskih igrah). 


Naše ose so tekmo tokrat odlično odprle in po treh minutah, po lepi akciji naveze Cehte-Toskič, vodile z 1:3. Naši so naslednje minute še naprej narekovali vodstvo, a so jih Nemci po devetih minutah ujeli in izenačili (5:5). Sledilo je nekaj izenačenih minut, nato pa padec naših, kar je osmo uvrščena ekipa lanske sezone nemške Bundeslige izkoristila in po četrtini igre prvič prešla v vodstvo s plus 4 (10:6). Dr. Šibila je nato v igro poslal še druge igralce (Golčar, Kleč, Mitrovič, Potočnik), Magdeburg pa je pobegnil na plus 5. Kapetan Niko Medved in soigralci so devet minut pred koncem, s prvim golom Potočnika, znižali na minus 3 (13:10). Nato so še stopnjevali tempo in se tri minute pred koncem približali na zadetek zaostanka (16:15). Baznik je tik pred koncem, z obranjeno sedemmetrovko, omogočil rezultat polčasa -  16:15 v korist domačinov.


Na začetku drugega polčasa so imele ose priložnost za izenačenje, a je niso izkoristile in Nemci so pobegnili na 4 zadetke prednosti (21:17). V 39. minuti je Baznik s svojo tretjo obranjeno sedemmetrovko (skupaj kar 4) preprečil Magdeburgu, da bi povedel s plus 5. Naše ose so še naprej lovile Nemce, med zaslužnejšimi pa je bil vratar Baznik (do 46. minute je zbral 11 obramb, od tega 4 sedemmetrovke), Nemci pa so tako vodili z 23:22. Naše ose so v zaključku tekme malce popustile, Nemci so nam pobegnili na štiri gole prednosti (29:24), dvoboj pa po šestdesetih minutah dobili z rezultatom 30:25.


Prvi strelec naše ekipe je bil Niko Medved (pet golov), medtem ko so po štirikrat zadeli Alem Toskić, Luka Mitrović in Rok Golčar.


Naše črno-rumene jutri čaka še tretja tekma turnirja, in sicer dvoboj za peto mesto turnirja.


Črno-rumeno, kot eno! 

Miesner Turnier, druga tekma
SC Magdeburg : RK Gorenje Velenje 30:25 (16:15)
Nemčija, Ilsenburg, 500 gledalcev
Gorenje Velenje: Baznik (12 obramb), Zaponšek; Levc 2, Medved 5, Toskič 4, Mitrovič 4, Kleč 2, Cehte 2, Potočnik 1, Golčar 4, Ovniček 1
Sedemmetrovke: RK Gorenje Velenje 4 (4)

Prijavi se na e-novice

Prijavi se