Show menu

Na prvi prijateljski tekmi v Kranjski Gori slavil Vardar

6. 8. 2016

Za zaključek priprav v Kranjski Gori, kjer so velenjski rokometaši trenirali že od torka, so se ose na prijateljski tekmi spopadle z ekipo HC Vardar.


Tekmo so strelsko otvorili Makedonci, v 13. minuti pa je za izenačenje na 5:5 poskrbel Luka Mitrović. Celoten prvi del tekme smo lahko spremljali izenačeno, hitro igro, gol za gol, še v 20. minuti je bil rezultat 7:7, že v 22. minuti pa je Vid Levc uspel prvič na tekmi razliko povečati na +2 (10:8).


Še naprej smo spremljali dobro igro na obeh straneh, priložnost za igro pa so v velenjski ekipi že v prvem polčasu dobili vsi igralci članskega moštva. V 29. minuti je iz sedmih metrov Vardar rezultat znižal na 14:13, a je Vid Levc znova z lepim strelom na gol zaključil prvi polčas z rezultatom v našo korist (15:13).


V drugi polčas so ose vstopile odločno in z izjemnim zadetkom Nika Medveda prvič na tekmi povedli s tremi zadetki prednosti (16:13). Z izjemnim zadetkom Luke Mitrovića je bil rezultat v 37. minuti 18:15. Tako smo tudi v drugem polčasu v dvorani Vitranc lahko spremljali precej izenačeno tekmo z rahlo strelsko prednostjo Gorenja. 

Koncentracija je na strani Velenjčanov v zadnji četrtini dvoboja malce padla in s tremi zaporednimi goli ekipe Vardarja so makedonski rokometaši v 46. minuti rezultat uspeli znižati na 22:21, tri minute kasneje pa z golom Dibirova prvič po 15. minuti tudi izenačiti na 22:22. Sedem minut pred zadnjim sodnikovim žvižgom je ekipa iz Skopja prvič vodila s +2 (23:25), nakar je Levc odgovoril z izjemno lepim zadetkom za 24:25, Janez Gams pa je, s svojim prvim zadetkom danes, v 55. minuti rezultat znova izenačil (25:25). Zadnji zadetek na tekmi je dosegel Rok Golčar, semafor pa je ob zadnjem sodnikovem žvižgu kazal rezultat 26:27.


Dr. Marko Šibila, glavni trener RK Gorenje Velenje: ''Po koncu zahtevnih priprav v Kranjski Gori smo odigrali prijateljsko tekmo z ekipo Vardarja, ki je vrhunsko moštvo. Mislim, da smo se večji del tekme dobro odrezali, držali vodstvo in dali priložnost za igro vsem igralcem, kar je bil tudi naš cilj. Fantje so se res borili in odigrali nekaj kvalitetnih akcij, za kar jih je potrebno res pohvaliti. Seveda pa so tukaj vedno tudi še stvari, ki jih moramo še popraviti in temu se bomo v prihodnjih tednih tudi posvetili. Veselimo se tudi naslednje tekme z Vardarjem, ki je res odličen tekmec in v Rdeči dvorani v sredo tako zopet pričakujemo vrhunsko tekmo.''


Prijateljska tekma

RK Gorenje Velenje : HC Vardar 26:27 (15:13)

Kranjska Gora, dvorana Vitranc, 50 gledalcev, sodnika Pric in Pirc

Gorenje Velenje: Baznik (2 obrambi), Zaponšek (6 obramb); Cehte 1, Medved 5, Celminš 1, Ovniček 2, Levc 3, Toskić 2, Mitrović 4, Potočnik 2, Golčar 2, Kleč 2, Gams 1, Ratajec, Nosan, Brumen, Tajnik, Pajt, Mazej

Vardar: Šterbik, Milić, Angelov; Stoilov 3, Nedanovski 1, Popovski, Rogeiro 1, Maqueda 2, Gjorgjevski, Derven, Dujšebajev 4, Abutovič 1, Canella 3, Dibirov 2, Šiškarev 3, Borozan 6, Ončev, Marsenič 1

Sedemmetrovke: Gorenje 2 (2); Vardar 3 (3)

Izključitve: Gorenje 6 min; Vardar 10 min

Prijavi se na e-novice

Prijavi se