Show menu

Ose domače prvenstvo v Rdeči dvorani zaključile neporažene

24. 5. 2016

Zadnja domača tekma v letošnji sezoni je našim osam v Rdeči dvorani prinesla štajerski dvoboj proti ekipi RK Maribor Branik.


Prav zadnja tekma pa je imela poseben pomen tudi za šest naših os, ki so se s to tekmo poslovile od črno-rumenega dresa v osjem gnezdu. To so bili: kapetan Staš Skube, bosanska reprezentanta brata dvojčka Senjamin in Benjamin Burić, poljski reprezentant Michal Szyba, črnogorski reprezentantMiloš Božović ter osa leta 2015 in slovenski reprezentant Mario Šoštarič. Ne samo to, dvoboj je imel tokrat tudi dobrodelno noto, saj smo celoten izkupiček od prodanih vstopnic namenili Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje, zbrana sredstva pa bodo namenjena letovanju otrok iz socialno ogroženih družin.


Znova so lahko gledalci v dvorani videli izenačen začetek obeh ekip z rahlim vodstvom domačinov (3:1 v sedmi minuti in 4:2 v deveti minuti). Naši se nikakor niso uspeli odlepit od Mariborčanov, ki so nam vztrajno sledili. Sedem minut pred koncem prvega polčasa so izid drugič na tekmi poravnali, a so jim naše ose ponovno pobegnile. Polčas pa so dobili Velenjčani z rezultatom 13:11.


Začetek drugega polčasa je osam, z dvema zaporednima goloma, prinesel večje vodstvo. Naveza bratov Burić, obramba Benjamina in gol Senjamina, pa sta domačim prinesla prvo vodstvo s petimi zadetki prednosti (17:12). Še dva hitra zadetka sta pomenila skupni delni izid 6:1 v našo korist in vodstvo z 19:12. A se kapetan Staš Skube in soigralci pri tem niso zaustavili, dodali še štiri zaporedne zadetke in tako prednost povečali na dvomestno razliko (23:13). Ponovno je blestel vratar Benjamin Burić, ki je v obup spravljal gostujoče igralce ter tudi tokrat izvrstni Mario Šoštarič. Oba sta se 10 minut pred koncem dvoboja ob skandiranju Šaleških graščakov poslovila od Rdeče dvorane. Do konca tekme so priložnost dobili še ostali igralci, zmaga pa je, z rezultatom 30:23 ponovno ostala doma.


Tokratna zmaga je pomenila domačo neporaženost naših os v državnem prvenstvu, edini poraz v celotni sezoni v Rdeči dvorani pa smo doživeli v pokalu EHF proti danski ekipi Holstebro.


Tudi tokrat je bil prvi strelec naše osje ekipe Mario Šoštarič, ki je zadel sedemkrat, dva zadetka manj pa je dosegel Senjamin Burić.


Blaž Kleč, strelec dveh zadetkov: ''Odigrali smo dobro tekmo in bili zelo zbrani, kljub temu, da smo bili že vsi z mislimi na petkovi tekmi s Celjem. V drugem polčasu smo stopnjevali vodstvo in tekmo mirno pripeljali do konca.''


Dr. Marko Šibila, trener RK Gorenje Velenje: ''Moram reči, da smo odigrali tako, kot je bilo potrebno. Seveda so nam misli že uhajale na petkov večni derbi, to se je predvsem poznalo tudi v prvem polčasu. V drugem polčasu pa smo se le razigrali in tekma je bila tako odločena. Zaradi visoke razlike smo v drugem polčasu lahko dali priložnost še Vidu Levcu in Milošu Božoviću, ki sta bila kar nekaj časa odsotna z rokometnih igrišč. Tekmo smo brez težav mirno pripeljali do konca in zasluženo zmagali.''


1. NLB Leasing liga, deveti krog končnice
RK Gorenje Velenje: RK Maribor Branik 30:23 (13:10)
Velenje, Rdeča dvorana, 500 gledalcev, sodnika Brstin Kavalar in David Leskovec
Gorenje: B. Burić (17 obramb), Zaponšek (1 obramba); Božović, Cehte 2, Medved 2, Ovniček 1, S. Burić 5, Levc, Syzba 4, Skube 3, Golčar, Šoštarič 7, Kleč 2, Gams 1, Ratajec 1, Nosan 1
Maribor: Čudič, Škalički (4 obrambe), Kastelic (4 obrambe); Cingesar 7, Žmavc, Kaleb 7, Špelić 3, Jamnik 2, Poklar 2, Sok, Fidel, Bedrač, Sever, Brajovič, Kočar, Bečiri 2
Sedemmetrovke:Gorenje 4 (4); Maribor 5 (6)
Izključitve:Gorenje 4 min; Maribor  2min


Naše ose sedaj čaka najpomembnejša tekma letošnje sezone, in sicer večni derbi v Celju. Vabljeni vsi navijači, da se nam pridružite v petek, 27. maja 2016, ko se bomo ob 19.00 pomerili proti ekipi RK Celje Pivovarna Laško.


Črno-rumeno, kot eno!

Prijavi se na e-novice

Prijavi se