Show menu

Velenjčani v domači dvorani proti Škofjeločanom z visoko zmago

18. 5. 2016

Sedmi krog končnice je našim osam prinesel dvoboj proti trenutno šesto uvrščeni ekipi 1. NLB Leasing lige RD Urbanscape Loka.  


Ločani, s katerimi smo imeli v tej sezoni že kar nekaj težav v njihovi dvorani, so se tudi tokrat izkazali kot žilav nasprotnik. Naš trener dr. Marko Šibila je tokrat ob začetku v igro poslal malce prevetreno ekipo. Kapetan Staš Skube je s soigralci Ločane lovil do 11. minute, ko smo prvič na tekmi prešli v vodstvo (8:7). Gostje so izenačili, a velenjski fantje so kaj kmalu (v 16. minuti) prišli do prvega vodstva s tremi zadetki prednosti (13:10). Z nekaj hitrimi zadetki so domačini prednost povečali na plus 5 (16:11), polčas pa nato dobili z rezultatom 21:15.


Povsem drugače, kot v začetku prvega, pa so naše ose pričele z drugim počasom in po osmih minutah igre so prednost že povišale na dvomestno število za rezultat 27:17. Tokrat je vrhunsko formo pokazal naš drugi vratar Rok Zaponšek, ki je poskrbel za nekaj izjemnih obramb. Deset minut pred koncem dvoboja je prednost domačih znašala deset zadetkov (33:23) in dvoma o zmagovalcu današnje tekme pravzaprav ni bilo več. Končni rezultat četrte domače tekme končnice 1. NLB Leasing lige se je končal z rezultatom 38:28 v prid Velenjčanom.


Prva strelca naše osje ekipe sta bila tokrat kapetan Staš Skube in Janez Gams (vsak po šest golov), zadetek manj pa sta dosegla Mario Šoštarič in Rok Golčar.


Janez Gams, igralec RK Gorenje Velenje in prvi strelec tekme: ''Zmagali smo in veseli smo za novi dve točki. Danes smo odigrali korektno tekmo, čeprav smo slabše pričeli v obrambi. V napadu nam gre precej bolje in če odpravimo še napake v obrambi se ne kot ekipa ne bojimo ne Ribnice, ne Maribora in tudi ne Celja.''


1. NLB Leasing liga, sedmi krog končnice

RK Gorenje Velenje : RD Urbanscape Loka38:28 (21:15)

Velenje, Rdeča dvorana, 600 gledalcev, sodnici Helena Crnojević in Erima Radić-Kostecki (obe Hrvaška)

Gorenje: B. Burić (3 obrambe), Zaponšek (8 obramb); Cehte 4, Medved 2, S. Burić 3, Ovniček 1, Levc, Szyba, Skube 6, Golčar 5, Šoštarič 5, Kleč 1, Gams 6, Ratajec 3, Nosan 2

Loka: Panjtar, Vrbinc (6 obramb); Jesenko, Rakovec, Šibanc 2, Gartner 1, Bogdanić-Jenko 9, Kavčič 10, Štremfelj, Cingesar 1, Bradeško, Rant, Bergant 3, Renič, Kete 2

Sedemmetrovke: Gorenje 4 (4); Loka (3) 5

Izključitve: Gorenje  12min; Loka  8 min


Naslednji dvoboj naše ose čaka že to soboto, 21. maja 2016, ob 18.00, v Ribnici, kamor se podajajo na gostovanje k ekipi RD Riko Ribnica.


Črno-rumeno, kot eno!

Prijavi se na e-novice

Prijavi se