Show menu

Ose pred tekmovalnim odmorom iz Ormoža z zmago

25. 3. 2016

V športni dvorani Hardek v Ormožu so naši fantje odigrali novo tekmo državnega prvenstva, in sicer je bil tokrat nasprotnik RK Jeruzalem Ormož.

 

Gostujoče ose so tekmo znova pričele v tradicionalni obrambni postavitvi 6:0. 

Ormožani so se v začetnih minutah pokazali kot izjemno žilav nasprotnik in tako so v začetku srečanja tudi držali korak z nami. 

Po desetih minutah igre so Ormožani drugič na tekmi prešli v vodstvo za 7:6, po šesti obrambi vratarja Balenta pa so tri minute kasneje prednost povišali na plus 2 (8:6). 

Prednost so domačini držali vse do 19. minute, ko smo z golom Roka Golčarja izid poravnali na 10:10. 

Ukrepal je tudi naš trener dr. Marko Šibila, ki je v vrata poslal Roka Zaponška, ta pa je do konca polčasa zbral štiri obrambe. 

Sedem minut pred koncem polčasa se je nesrečno poškodoval naš kapetan Staš Skube, priložnost pa je dobil mladi Rok Ovniček. 

Po spremembi obrambne postavitve na 5:1 smo, tri minute kasneje, z golom Senjamina Burića prišli do prvega vodstva s tremi zadetki prednosti (13:16). 

Polčas so dobili Velenjčani z rezultatom 14:18.

Ob začetku drugega polčasa je odlično delovala naveza Rok Ovniček- Senjamin Burić (skupaj sta prispevala štiri od petih golov) in naše vodstvo je po petih minutah naraslo na sedem golov prednosti (16:23). Domačini so pet minut kasneje zaostanek znižali na minus 4 (21:25), v naša vrata pa se je ponovno vrnil Benjamin Burić. Prednost je bila petnajst minut pred koncem srečanja, tudi po zaslugi naše obrambe z Nikom Medvedom na čelu, še naprej na varni razliki šestih golov (22:28). Ob tesnem pokrivanju našega Ovnička se je danes na položaju organizatorja igre nekajkrat uspešno znašel tudi Niko Medved. Domačini so se osem minut pred koncem približali na tri zadetke zaostanka (27:30) ter tri minute kasneje samo na dva za 29:31. A so naši fantje v zaključku tekme odigrali rutinirano in tako osvojili novi dve točki. Končni rezultat tekme je bil 30:33.

 

Prvi strelec naše ekipe je bil Niko Medved, ki je zadel devetkrat, šest golov pa je dosegel Senjamin Burić.

 

Dr. Marko Šibila, trener RK Gorenje Velenje: ''V Ormožu je vedno težko igrati in danes ni bilo nič drugače. Nasprotnik ni imel ničesar izgubiti, mi pa smo bili na trenutke preveč nervozni. Nato se nam je poškodoval še Staš Skube in posledično smo pustili nasprotniku, da nas je neprestano ogrožal. A smo na koncu vseeno povsem brez problema pripeljali tekmo do naše zmage.''

 

Rok Golčar,igralec RK Gorenje Velenje: ''To je bila ponovno težka tekma za nas. Vedeli smo, da je v Ormožu težko igrati. V napadu nismo bili pravi, to se je poznalo tudi na rezultatu. A nič za to, zmaga je zmaga. Nas sedaj čaka mesec dni premora, kjer bomo odpravili napake za končnico.''

 

1. NLB Leasing liga, 24. krog

RK Jeruzalem Ormož : RK Gorenje Velenje 30:33 (14:18)

Ormož, Športna dvorana Ormož, 200 gledalcev, sodnika Rok Škvarč in Branko Pirc

Ormož:Fekonja, Balent (8 obramb); Kavčič 2, Hrovat 11, Bogadi, Radujkovič 1, Čudič 2, Žižek-Cvetko, Grabovac, Grizolt, Kosi 4, Hebar, Mesarič 3, Petrovič, Rajšp 1, Cirar 6

Gorenje:Zaponšek (5 obramb), B. Burić (3 obrambe); Cehte 1, Medved 9, S. Burić 6, Ovniček 2, Levc 3, Szyba 4, Skube 2, Golčar 2, Šoštarič 3, Kleč 1, Gams, Ratajec, Nosan

Sedemmetrovke:Ormož 1 (2); Gorenje 4 (4)

Izključitve:Ormož 6 min; Gorenje 14 min

Prijavi se na e-novice

Prijavi se