Show menu

Prvo tekmo v letu 2016 končali z zmago proti Izoli

6. 2. 2016
Na prvi uradni tekmi v letu 2016 so se naše ose pomerile proti obalni ekipi RD Istrabenz Plini Izola. 

To je bila tudi prva uradna tekma našega trenerja dr. Marka Šibile na naši klopi. Oose so dvoboj pričele kot se za velenjski klub spodobi. Tako je semafor po prvih minutah že kazal 0:3 v našo korist. Izolani so se nam sicer približali na gol zaostanka, a smo ponovno pobegnili in tako po 10. minutah vodili s 4:8. V tem delu je blestel naš vratar Benjamin Burić (6 obramb v petnajstih minutah). V osemnajsti minuti je Mario Šoštarič našo ekipo popeljal do vodstva s petimi zadetki prednosti (7:12). Prednost je do konca polčasa le še naraščala, naprej sedem minut pred koncem na plus sedem (9:16), nato pa dve minuti pred koncem že na dvomestno razliko (9:19). Končni rezultat prvega dela je bil tako 9:20 v našo korist. 

Tudi drugi polčas so naše ose nadaljevale v ritmu iz prvega polčasa in po 40. minutah vodile s 13:25. Prednost se je v nadaljevanju ves čas gibala med desetimi in dvanajstimi goli razlike. Svoj prvi gol, na svoji prvi uradni tekmi za črno-rumene, pa je v drugem polčasu dosegel naš mladi Vid Levc. Končni rezultat tekme v Izoli je bil 25:40 in Velenjčani se domov vračajo z novima dvema točkama.

Prvi strelec naše ekipe je bil tokrat naš kapetan Staš Skube, ki je nasprotnega vratarja premagal osemkrat.


Marko Šibila: "Danes smo igrali zelo zavzeto in tako smo v določenem delu izkoristili prednost večjega števila kakovostnejših igralcev. V zadnji tretjini prvega polčasa smo zlomili igro Izole in tako lažje nadaljevali ter nato rutinirano zmagali."


Rok Ovniček: "Tekmo smo danes zelo dobro odigrali. Na Izolo smo se dobro pripravili, saj smo vedeli, da je doma neugoden nasprotnik. Tekmo smo imeli ves čas pod nadzorom, tako da zmaga ni bila vprašljiva. Obenem bi se rad zahvalil našim Šaleškim graščakom, ki so danes prišli na Obalo in nas spodbujali do zmage."


1. NLB Leasing liga, 16. krog
RD Istrabenz Plini Izola : RK Gorenje Velenje 25:40 (9:20)
Izola, Dvorana Kraška, 250 gledalcev, sodnika David Sok in Tadej Lah
Izola: Gregorič (4 obrambe); Jurič, Čolić 2, Božič 1, Zorič-Stepančič, Selišnik 1, Žgavec 3, Čosič 4, Kecman, Redžič 2, Vukovič, Ravlija 1, Velkavrh 11, König, Matijaševič, Madžarevič
Gorenje: B. Burić (11 obramb), Zaponšek (1 obramba); Cehte 5, Medved 1, S. Burić 4, Ovniček 3, Levc 1, Szyba 4, Skube 8, Golčar 2, Šoštarič 2, Kleč 3, Gams 4, Ratajec, Nosan 3
Sedemmetrovke: Izola 3 (4); Gorenje 5 (6)
Izključitve: Izola 8 min; Gorenje 8 min


Naslednjo tekmo bodo naši fantje odigrali prihodnjo soboto, ko v Rdečo dvorano prihaja MRD Dobova. Dvoboj bo v soboto, 13. februarja 2016, ob 19.00. Vabljeni!


Črno-rumeno, kot eno!

Prijavi se na e-novice

Prijavi se