Show menu

Na prvi tekmi v letu 2016 boljši od reprezentance Alžirije

13. 1. 2016

Za našimi osami je prva tekma v letu 2016. Nasprotniki so bili tokrat reprezentanti Alžirije, ki so jih naši fantje zanesljivo premagali.


Naše ose so tekmo pričele zelo dobro in si hitro zagotovile prednost s 7:2. Prednost se je v naslednjih minutah še povišala in je tako znašala že devet zadetkov prednosti (12:3). Reprezentanca Alžirije se je nato le predramila in do konca polčasa prednost naših os znižala, tako da sta ekipi na odmor odšli z vmesnim rezultatom 16:11. V prvem polčasu velja pohvaliti osjega vratarja Roka Zaponška, ki je kar devetkrat ubranil strele nasprotne ekipe (od skupaj 20 strelov).


V začetku drugega polčasa so se Alžirci Velenjčanom približali na štiri zadetke zaostanka (19:15), a je v teh minutah znova v vratih zablestel Zaponšek in tako svoji ekipi omogočil, da je z delnim izidom 5:1 nasprotnikom ponovno pobegnila na osem zadetkov prednosti. Le-to so naši fantje zadržali vse do konca srečanja in zmagali z rezultatom 35:26. V zadnjih minutah tekme sta, poleg Vida Levca, ki je igral že v prvem polčasu, svoje minute v drugem polčasu dobila tudi Darko Stojnić in Mateo Bungić (mladinski vratar, ki ob trenutni odsotnoti Benjamina Burića trenira s člani). 

Prvi strelec os je bil tokrat Mario Šoštarič, ki je zabeležil devet golov, pri Alžircih pa je osemkrat zadel Bercous. 


Po tekmi je kratko izjavo dal tudi naš trener, dr. Marko Šibila: ''Glede na to, da skupaj treniramo šele teden dni, so fantje res pokazali zavidljivo stopnjo pripravljenosti. Odigrali so lepo tekmo, borbeno in motivirano, tako da sem s tega vidika zelo zadovoljen. Seveda bomo v prihodnosti morali še marsikaj odpraviti in popraviti, ampak zato smo tukaj. Najbolj bistveno v tem trenutku se mi zdi, da so fantje res motivirani ter željni dokazovanja in borbe.''


Prijateljska tekma
RK Gorenje Velenje : Reprezentanca Alžirije 35:26 (16:11)
Strelci za Gorenje: Levc 2, Cehte 2, Medved 5, Ovniček 2, Skube 6, Golčar 2, Šoštarič 9, Kleč 4, Gams 1, Nosan 1, Ratajec 1
Obrambe vratarjev: Zaponšek 13 obramb, Bungić 2 obrambi


Sedaj naše člane čaka več kot tedeni dni treningov, nato pa se bodo naslednji vikend (23. januarja 2015 ob 19.00) v dvorani Dolanka v Hrastniku prijateljsko pomerili proti ekipi RK Dol TKI Hrastnik.


Črno-rumeno, kot eno!

Prijavi se na e-novice

Prijavi se