Show menu

RK Gorenje Velenje v novo leto z novim trenerjem

28. 12. 2015

Z novim letom bodo člani RK Gorenje Velenje dobili novega trenerja, in sicer 53-letnega strokovnjaka dr. Marka Šibilo, ki bo velenjsko ekipo prvič vodil na treningu v sredo, 6.1.2016.

 

Dr. Marko Šibila, ki je med drugim tudi izredni profesor na ljubljanski Fakulteti za šport ter predavatelj na izobraževalnih seminarjih EHF, organiziranih v okviru evropskih moških rokometnih prvenstev, kot rokometni trener deluje že od leta 1987, pred tem pa je bil osem let tudi sam rokometni igralec. 


Novi prvi mož stroke v velenjskem klubu je bil kot pomočnik trenerja dejaven tudi v slovenski rokometni reprezentanci, večino časa pa je vodil moštva v 1. Slovenski rokometni ligi (Branik Maribor – moški in ženske, Grosuplje, Kodeljevo, Inles Ribnica, Slovan, Škofja Loka, Trimo Trebnje); ves čas sodeloval pri delu z različnimi slovenskimi rokometnimi državnimi reprezentancami, bil pa je tudi trener v Italiji, kjer je vodil moštvo tržaškega Generalija ter njihovo reprezentanco.

Dr. Marko Šibilaje bil nad novim izzivom navdušen in se že veseli začetka dela z igralci: ''Povabila k sodelovanju z RK Gorenje Velenje sem bil zelo vesel. Želel bi se zahvaliti vodstvu kluba za izkazano zaupanje. Prepričan sem, da bomo s skupnimi močmi dosegli zastavljene cilje ter zadovoljili ambicije in potrebe lokalnega okolja ter hkrati tudi prispevali h kakovostnemu dvigu in prepoznavnosti slovenskega rokometa kot celote. Zame je bil velenjski klub vedno eden od najbolj prepoznavnih temeljev, na katerih stoji celoten slovenski rokomet. Večji del januarskega pripravljalnega obdobja bomo preživeli v domačem okolju, ki nudi primerne vadbene pogoje. Takoj se bomo posvetili tako kondicijskemu kot tehničnemu in taktičnemu treningu. Želim si tudi visoke homogenosti ekipe, saj so le dobro povezani igralci sposobni dosegati visoko zastavljene cilje. Odigrali bomo nekaj pripravljalnih tekem, na katerih želimo preveriti pripravljenost ekipe in posameznikov. Ob borbi za naslov državnega prvaka nas v spomladanskem delu sezone v klubu čaka tudi smiselna prenova moštva, saj ob koncu sezone kar nekaj nosilcev igre zapušča klub.''

 

Pogodba med našim klubom in novim članskim trenerjem je podpisana po sistemu 2+1, torej za preostanek sezone 2015/16 in sezono 2016/17, nato pa lahko klub podaljša sodelovanje še za sezono 2017/18.

 

Ob podpisu pogodbe z novim trenerjem os je direktor kluba Matej Avanzo povedal: ''Po temeljitem posvetovanju znotraj kluba ter precej opravljenih pogovorih smo se v vodstvu RK Gorenje Velenje odločili, da za glavnega trenerja našega članskega moštva imenujemo dr. Marka Šibilo. Želeli smo si domačega strokovnjaka, ki bo znal motivirati izkušenejše igralce, še bolj pa se posvetiti mlajšemu delu ekipe, ki jo bomo za prihodnjo sezono okrepili vsaj še z vodilnima srednjim in levim zunanjim igralcem, dodatnim mladim vratarjem in še enim mlajšim igralcem na položaju desnega zunanjega. Vsekakor želimo na kratek rok ves čas tekmovati za preboj na vrh v domačih tekmovanjih, v naslednjih letih pa se ob borbi za slovenski vrh in za Ligo prvakov dolgoročno vse bolj usmerjati v produkcijo mladih igralcev, za kar dr. Šibila nedvomno je primeren strokovnjak.''

Prijavi se na e-novice

Prijavi se