Show menu

MLADE OSE - Kenan Pajt

23. 12. 2015

Kenan Pajt je mlado 17-letno desno krilo mladinske ekipe RK Gorenje Velenje. Preteklo sezono je nastopal za kadetsko ekipo, kjer je bil po koncu sezone tudi prvi strelec. Pred nekaj tedni je dobil prvi vpoklic v kadetsko reprezentanco Slovenije.


Nam lahko zaupaš kdaj si pričel s treningi rokometa  in kdo te je navdušil nad tem?
Rokomet sem začel trenirati v osnovni šoli, natančneje v 7. razredu. Navdušili so me sošolci in prijatelji, ki so že trenirali, kmalu zatem pa sem tudi sam začel s treningi v klubu.


Znano je, da vsi igralci ob svojih začetkih trenirajo še kakšen drug šport. Si tudi ti treniral kakšnega in katerega? Če si, kaj te je preprićalo, da si ostal samo v rokometu?
Seveda. Že od malih nog sem treniral atletiko in nogomet, a sem kasneje uvidel, da sem v rokometu našel pravo strast.


V letošnji sezoni te trenira Ivan Simonović, ki je nekoč igral tudi za veliki Pariz. Kakšen se ti zdi kot trener in kaj ti je pri njegovem delu najbolj všeč?
Kot trener se mi zdi zelo poštena oseba z zelo močnim karakterjem. Najbolj mi je všeč to, da se posveti vsakemu igralcu posebej in da skrbi za vzdušje v ekipi.


Pred tedni si se udeležil tudi reprezentačne tekme kadetske ekipe. Kašen je bil občutek igrati za reprezentanco? Ti je dalo to dodatno motivacijo za naprej?
Takšni občutki se težko opišejo. Obleči reprezentančni dres in na njem videti grb svoje države, so bile zame do sedaj le sanje. Upam, da se bodo te sanje zopet uresničile. Za dano priložnost sem zelo hvaležen svojemu trenerju Ivanu in selektorju Janezu Klemenčiču. Seveda mi je to vlilo dodatnih moči za nadaljnje treniranje.


Mladi igralci se velikokrat zgledujejo po odličnih članskih rokometaših. Kdo je tvoj vzornik? In seveda, kaj ti je pri tvojem vzorniku najbolj všeč?
Moj vzornik je Luc Abalo. On je tudi eden od faktorjev, ki so me navdušili nad rokometom. Pri Abaloju sta mi najbolj všeč njegova izjemna fizična pripravljenost in borbenost.


Kako ti gre v šoli? Katero šolo obiskuješ in kaj ti je v šoli najbolj všeč?
Obiskujem športno gimnazijo v Velenju. Sem 4. letnik in sem težji del že prebrodil. Najbolj mi je všeč sodelovanje šole z RK Gorenje Velenje, saj dopušča rokometne treninge s trenerjem Juršičem v času športne vzgoje.


V katerem klubu bi si nekoč želel zaigrati ter seveda zakaj?
Nekoč v prihodnosti bi želel zaigrati za Bracelono, ker ima dolgo tradicijo, polno lovorik. Najprej pa bi si želel postati član domačega kluba, saj tukaj treniram že od samega začetka.


* Intervju je bil objavljen v decembrski številki 9ke.

Prijavi se na e-novice

Prijavi se