Show menu

Vizija kluba

Naš namen ni le obstajati, niti ne le zmagovati.

S športom, z rokometom si namreč želimo narediti Velenje pestrejše, zanimivejše, boljše. Vizijo RK Gorenje Velenje smo tako izoblikovali v širšem kontekstu, večplastno, razdeljeno na mnoga različna področja. V Šaleški dolini želimo čim več otrok navdušiti za klub in tako z večjo bazo, pridobljeno v otroški rokometni šoli, okrepiti naš mladinski pogon. Vse, jasno, z namenom, da bo nazadnje naše člansko moštvo čim bolj kakovostno in konkurenčno ter sestavljeno iz čim več domačih igralcev. Prva ekipa »os« je in bo naše glavno ogledalo, zato je in bo naš cilj, da vsi člani živijo za klub in skupaj z njim, predstavljajo zgled vsem mlajšim ter so ves čas čim bolj v stiku z lokalnim prebivalstvom ter še posebej z zaposlenimi v glavnem sponzorju našega kluba, v podjetju Gorenje.


Klub si želi v prihodnje na slovenski zemljevid postaviti tudi kot športni kolektiv, ki postavlja nove standarde, predstavlja novosti, sodobne prijeme in je pri delovanju usmerjen razvojno, sodobno, drugače. Tak pristop bomo imeli tako pri stroki – predvsem pri delu z mladimi in najmlajšimi –, kot pri organizacijskem vodenju kluba. Trudili se bomo, da bomo ves čas napredovali lokalno, povezovali pa se regionalno ter tudi globalno. Želimo združevati podobno misleče, najsi bodo to tekmeci ali ne. Za nas ni važna ne barva kože, ne dresa, ne poreklo. Zaljubljeni smo v šport, v rokomet in s tem povezanega znanja je v našem klubu vsekakor dovolj za deljenje, a hkrati ne toliko, da bi se z njim bahali. Zelo si želimo, da bi hkrati lahko pridobivali nova znanja, se torej učili, a hkrati koga kaj tudi naučili.


RK Gorenje Velenje je že postal blagovna znamka. Zdaj jo želimo okrepiti na vseh področjih, jo dvigniti na višjo raven, jo obarvati rumeno-črno ter postati zgled urejenosti v slovenskem športu. Želimo dokazati, da je tudi v razmeroma majhni sredini mogoče delovati pošteno, transparentno, domiselno, ambiciozno. Prepričani smo, da bo ta koncept na dolgi rok dal tudi rezultate. Ne le tistih, na igrišču, ampak tudi tiste, izven njega.


V slovenskem prvenstvu in pokalnem tekmovanju smo in bomo stremeli k vrhu. Kot smo že zapisali, smo ambiciozni in brez te lastnosti je skorajda nemogoče priti na vrh. V evropskih tekmovanjih želimo doseči čim več, na dolgi rok pa predvsem stalno in kakovostno zastopati naš klub na mednarodni sceni. Vselej smo in bomo podpirali tudi vse naše igralce, da so del reprezentanc vseh kategorij, saj z vsakim našim članom, ki si pribori nastop v izbrani vrsti svoje države, RK Gorenje Velenje pridobi na vrednosti. Tega smo se in se še bomo zavedali.

Osa pika