Show menu

Novice

16. 8. 2017

FOTO: Kljub okrnjeni zasedbi suvereni pred domačimi navijači

V sredo zvečer je velenjska Rdeča dvorana gostila edino tekmo svojih rokometašev v pripravljalnem obdobju. Gorenje se je pomerilo s Koprom 2013, ki ga bo v novi sezoni vodil slovenski selektor Veselin Vujović, in ga po zaslugi zelo solidne igre ugnalo s 27:21. V domači zasedbi sta bila s po štirimi zadetki najboljša Jan Grebenc in Nejc Cehte.
Preberi več
15. 8. 2017

Osice znova na parketu

September počasi že trka na vrata, poletne počitnice pa se s tem bližajo koncu. Iz poletnega dremeža pa so se v minulih dneh že prebudile osice, ki so začele s prvimi treningi.
Preberi več
14. 8. 2017

VIDEO: Izjemna obramba in kirurška natančnost Ferlina

Prvi izmed dveh pripravljalnih turnirjev na novo sezono so rokometaši Gorenja Velenja sklenili na tretjem mestu. V Novih Veselih so v zadnjem krogu tesno, z 20:21 morali priznati premoč madžarskemu prvoligašu Grundfos Tatabanyi. Za potezo tekme je poskrbel Klemen Ferlin, ki je najprej odlično posredoval ob srečanju iz oči v oči s tekmecem, nato pa preko celotnega igrišča neubranljivo zatresel mrežo nasprotne ekipe.
Preberi več
13. 8. 2017

FOTO: Turnir na Češkem zaključili na 3. mestu

Pripravljalni mednarodni turnir v Novih Veselih na Češkem rokometaši Gorenja Velenja zaključujejo na tretjem mestu. Na zadnji tekmi so v nedeljo po hudem boju morali priznati premoč Grundfos Tatabanyi, ki je bila boljša z 21:20. Madžarska zasedba je na koncu tudi osvojila lovoriko.
Preberi več
12. 8. 2017

FOTO: Gostitelji turnirja velenjskim rokometašem zadali prvi poraz

Na svoji tretji tekmi v pripravljalnem obdobju za novo sezono so rokometaši Gorenja Velenja prvič morali priznati premoč tekmecem. V 2. kolu turnirja v Novih Veselih na Češkem je bila domača zasedba pred polnimi tribunami boljša s 30:28.
Preberi več
12. 8. 2017

Slovenija prek Srbije do osmine finala SP

Po uvodnem spodrsljaju proti Tuniziji kadetska reprezentanca izvrstno nadaljuje svoje nastope na svetovnem prvenstvu v Gruziji. Po Mehiki in Rusiji je v soboto premagala še Srbijo (36:23) ter se že prebila v osmino finala. V ponedeljek jo ob 12. uri čaka še obračun s Španijo za prvo mesto v skupini D.
Preberi več
11. 8. 2017

VIDEO: Dve vrhunski potezi na uvodni tekmi

Velenjski rokometaši so uspešno prestali uvod turnirja na Češkem, potem ko so v 1. kolu poljsko zasedbo MKS Piotrkowianin Piotrkow odpravili z 31:23. Za potezo tekme je z izjemnim cepelinom poskrbela naveza Rok Ovniček-Matic Verdinek, za njima pa nista veliko zaostajala niti druga novinca Robert Markotić in Žarko Pejović.
Preberi več
11. 8. 2017

FOTO: Ose suverene na uvodu turnirja na Češkem

Moštvo Gorenja Velenja je suvereno opravilo z uvodnim nastopom na memorialu dr. Josefa Smekala, ki ta konec tedna poteka v češkem mestecu Nove Veseli. Izbranci Željka Babića so poljsko zasedbo MKS Piotrkowianin Piotrkow odpravili z 31:23.
Preberi več
11. 8. 2017

VIDEO: Pot na Češko in prvi trening na prizorišču turnirja

V mestecu Nove Veseli je vse nared za začetek mednarodnega rokometnega turnirja, na katerem se bodo rokometaši Gorenja Velenja v petek ob 16. uri pomerili s poljskim moštvom Piotrkowianinom iz Piotrkowa. V spodnjem video zapisu si lahko ogledate, kako so ose preživele pot na Češko in opravile tam tudi prvi trening.
Preberi več
10. 8. 2017

FOTO: Člani srečno prispeli v Nove Veseli

Po slabih devetih urah vožnje so rokometaši RK Gorenje Velenje srečno prispeli v Nove Veseli, mestece, ki v osrednji Češki leži ob reki Oslavi. Konec tedna jih tu čaka mednarodni pripravljalni turnir, na katerem se bodo pomerili s poljskim Piotrkowom, domačo zasedbo Nove Veseli in madžarskim Tatabanyem.
Preberi več
Osa pika