Show menu

Novice

22. 7. 2018

Slovenija iz skupinskega dela EP do 20 let neporažena

Slovenska reprezentanca do 20 let je na zadnji tekmi prvega dela evropskega prvenstva v Celju s 27:23 premagala Srbijo in bo tako v drugi del tekmovanja prenesla dve točki. Z morebitno torkovo zmago se lahko naša ekipa že uvrsti v polfinale. Tadej Mazej je k uspehu prispeval štiri zadetke, Miha Kavčič pa dva.
Preberi več
21. 7. 2018

Starc s kadetsko reprezentanco gostoval na Hrvaškem

V petek in soboto je slovenska kadetska reprezentanca gostovala na Hrvaškem, kjer je odigrala dve pripravljalni tekmi s tamkajšnjimi vrstniki. Slednji so bili obakrat boljši - v petek s 25:21, dan kasneje pa s 34:29. Med izbranci Janija Klemenčiča je bil tudi član Gorenja Velenja Urban Starc, ki je bil naknadno vpoklican na reprezentančne priprave.
Preberi več
20. 7. 2018

Slovenci med najboljšimi osmimi reprezentancami Evrope

Po drugi zmagi, tokrat proti Izraelu (28:24), se je slovenska moška reprezentanca že uvrstila med osem najboljših ekip evropskega prvenstva do 20 let, ki v teh dneh poteka v Celju. V nedeljo se bodo izbranci Saše Prapotnika ob 19.00 proti prav tako še neporaženi Srbiji pomerili za bolje izhodišče v drugem delu.
Preberi več
20. 7. 2018

VIDEO: Mazej in Kavčič navdušila z borbenostjo

Slovenska reprezentanca do 20 let je na uvodnem dvoboju odlično opravila svoje delo. S strelskim izkupičkom člana Gorenja Velenja Tadej Mazej in Miha Kavčič sicer nista bila v ospredju, sta pa zato zbrane navijače navduševala s srčno, borbeno in požrtvovalno igro. Spodaj smo zbrali le nekaj njunih potez z obračuna proti Norveški, ki jo je Slovenija dobila s 27:19.
Preberi več
19. 7. 2018

Odličen začetek Slovenije na uvodu EP do 20 let

Slovenska moška reprezentanca do 20 let je evropsko prvenstvo v Celju začela odlično. S 27:19 je premagala Norveško in se lahko mirno pripravlja na drugo tekmo proti Izraelu (v petek ob 19.00). Miha Kavčič je k uspehu prispeval zadetek, Tadej Mazej pa je vse navdušil s srčno borbenostjo brez predaha v uvodnih 50 minutah in pol.
Preberi več
19. 7. 2018

Hrvaški bombarder okrepil Gorenje Velenje

RK Gorenje Velenje je pred tedni nekoliko presenetljivo ostal brez Jana Grebenca, ki se je ob primernem finančnem nadomestilu preselil k danskemu Skjernu, vodstvo kluba pa je od tedaj iskalo primerno okrepitev, ki bi zapolnila prazno vrzel. Našlo jo je v starem znancu s slovenskih parketov, Nikoli Špeliću (198 cm, 1991), ki je s črno-rumenimi sklenil enoletno sodelovanje.
Preberi več
19. 7. 2018

Mazej in Kavčič s Slovenijo na domači EP do 20 let!

V četrtek slovensko reprezentanco do 20 let v Celju čaka začetek evropskega prvenstva. Na uvodni tekmi se bo v dvorani golovec ob 19.30 zoperstavila Norveški, dvanajstouvrščeno reprezentanco kadetskega prvenstva izpred dveh let. Tekmo o boč v živo spremljati tudi na Sportklubu 2.
Preberi več
17. 7. 2018

V Pokalu EHF najprej proti Švedom

V torek je na sedežu evropske rokometne zveza (EHF) potekal žreb parov 1. kroga kvalifikacij Pokala EHF. Ples kroglic je za tekmeca rokometašem Gorenja Velenja dodelil švedsko moštvo Alingsas. Prva tekma bo predvidoma na sporedu 1. ali 2. septembra v Skandinaviji, povratna pa teden dni kasneje v velenjski Rdeči dvorani.
Preberi več
13. 7. 2018

Slovenski mladinci klonili na zadnji tekmi pred EP

Slovenski mladinci so na Hrvaškem odigrali zadnjo pripravljalno tekmo pred evropskim prvenstvom v Celju (19.-29. julij) in po treh zmagah vknjižili poraz (19:30). Tadej Mazej je dosegel dva gola, Miha Kavčič zaradi poškodbe ni igral.
Preberi več
12. 7. 2018

Kadeti v drugo klonili proti Avstrijcem

Slovenska kadetska reprezentanca je v Škofji Loki odigrala še drugo pripravljalno tekmo z Avstrijo, kateri je tokrat morala priznati premoč z 29:25. Znova je bil med najučinkovitejšimi rokometaši član Gorenja Velenja Tilen Grobelnik, ki je zadel osemkrat.
Preberi več
Osa pika