Show menu

Novice

12. 10. 2017

VIDEO: Mladinci v zadnjih sekundah osvojili pomembno točko

Po štirih letih je tudi v mladinski ligi znova napočil čas za veliki derbi med Gorenjem Velenjem in Celjem PL. Črno-rumeni so se aktualnim prvakom v tej kategoriji zoperstavili neustrašno, večji del tekme tudi vodili, na koncu pa v zadnjih sekundah iztržili veliko točko. Ekipi v Rdeči dvorani sta se razšli pri rezultatu 29:29.
Preberi več
12. 10. 2017

VIDEO: Velenjski rokometaši sprejeli vabilo 9-letnega navijača Luke

Včasih je potrebno resnično malo, da nekomu polepšaš dan. Že malenkost lahko dan povsem obrne na glavo. Ravno to se je ta teden zgodilo 9-letnemu Luki, nadobudnemu rokometašu in gorečemu navijaču RK Gorenje Velenje. Da ga je torkovo popoldansko sonce še bolj obsijalo, so z nenapovedanim obiskom na domu poskrbeli Rok Zaponšek, Rok Golčar in Nejc Cehte, sicer igralci članske ekipe slovenskega podprvaka.
Preberi več
11. 10. 2017

Ose v Dobovi pilile detajle igre pred preizkusom na Norveškem

Rokometaše Gorenja Velenja ta konec tedna na Norveškem čaka peti preizkus v elitni VELUX EHF Ligi prvakov. V sredo so izbranci Željka Babića taktične zamisli s treningov preizkusili na pripravljalni tekmi v Dobovi. tamkajšnjega prvoligaša so ugnali s 33:19.
Preberi več
11. 10. 2017

Na priprave reprezentance tudi Pejović

Med bližajočim se reprezentančnim premorom bo ekipo Gorenja Velenja začasno zapustilo pet rokometašev. Po Klemnu Ferlinu, Gregorju Potočniku, Niku Medvedu in Ibrahimu Haseljiću je poziv na priprave črnogorske izbrane vrste prejel še Žarko Pejović.
Preberi več
10. 10. 2017

OSICE: Starejši dečki v Celju tekmecem dvakrat morali priznati premoč

V ponedeljek sta ekipi starejših dečkov gostovali pri rivalih iz Celja in na koncu obe morali priznati premoč tekmecem. V sredo se bodo z istim klubom pomerili še mladinci. tekma se bo v Rdeči dvorani začela ob 20.30.
Preberi več
9. 10. 2017

Namesto poškodovanega Grebenca na reprezentančne priprave vpoklican Potočnik

Po poškodbi Jana Grebenca, ki bo zaradi zvina gležnja počival več tednov, je bil selektor slovenske reprezentance Veselin Vujović prisiljen poiskati novega rokometaša. Slednjega je našel v istem klubu, saj je iz Gorenja Velenja na prvi pripravljalni ciklus pred januarskim evropskim prvenstvom naknadno vpoklical Gregorja Potočnika.
Preberi več
8. 10. 2017

Nekdaj ostrostrelec, danes se jim zoperstavlja

Dobre predstave rokometnih ekip so v veliki meri odvisne tudi od uspešnosti vratarja. Gorenje Velenje ima v svojih vrstah izvrstnega Klemna Ferlina, ki na začetku te sezone navdušuje na vseh frontah. V Ligi SEHA Gazprom je bil v štirih kolih kar trikrat nominiran med peterico kandidatov za najlepšo obrambo kola – enkrat je po glasovanju navijačev tudi zmagal –, prav tako pa zablestel tudi na uvodnem dvoboju v VELUX EHF Ligi prvakov, v katerem je bilo njegovo posredovanje v izdihljajih obračuna z Abanco Ademarjem Leonom izbrano za najlepšo vratarsko potezo začetka sezone.
Preberi več
7. 10. 2017

Grebenca po hujši poškodbi gležnja čaka nekajtedensko okrevanje

Rokometni klub Gorenje Velenje se je iz gostovanja v Švici vrnil s prvim porazom v VELUX EHF Ligi prvakov. Da je bila nesreča še toliko večja, se je v zadnjih minutah obračuna s Kadetten Schaffhausen (31:28) resneje poškodoval Jan Grebenc, ki bo z igrišč predvidoma odsoten nekaj tednov.
Preberi več
7. 10. 2017

VIDEO: Švicarski prvaki boljši od velenjskih os

Četrta tekma v VELUX EHF Ligi prvakov je prekinila zmagovalni niz rokometašev Gorenja Velenja. V Schaffhausnu so morali priznati premoč švicarskim prvakom z 28:31. Velenjčani so v napadu prikazali dobro igro, nekoliko slabšo pa v obrambi, ki je njihov zaščitni znak. Kljub neuspehu so ose trdno odločene, da že na naslednjem preizkusu sežejo po novem uspehu.
Preberi več
6. 10. 2017

OSICE: Starejši dečki do zanesljivih zmag (foto)

Ekipi starejših dečkov sta v četrtek parket ŠC Velenje zapustili veselih obrazov. Obe sta dosegli zanesljivi zmagi. Moštvo A je bilo s 35:12 boljše od Jeruzalema Ormoža, B pa z 29:14 od Velike Nedelje.
Preberi več
Osa pika