Show menu

Novice

3. 12. 2016

MEGA INTERVJU: Borut Plaskan

Ko stopiš v velenjsko rokometno trdnjavo na vzhodni steni ne moreš mimo velikega rumenega dresa, na katerem se bohoti legendarna Gorenjeva sedmica. Pod njo se je podpisal Borut Plaskan, ki je dolgih 19 sezon nosil dres članske ekipe, skupaj pa v klubu odigral še sedem sezon več. Bil je član prve slovenske rokometne reprezentance, v njenem dresu pa zbral 48 nastopov in zabil 53 golov.
Preberi več
2. 12. 2016

Trening mlajših dečkov obiskala trojica iz članske ekipe

December je mesec obdarovanj, za rokometaše pa obenem zadnji mesec pred reprezentančnim premorom. Moštvo RK Gorenje Velenje do slednjega ločijo še tri tekme. Prvi bosta na sporedu prva dva torka v decembru - 6. bo v Rdeči dvorani gostoval Zagreb, 13. pa Koper 2013.
Preberi več
1. 12. 2016

Osa Pika obiskala Gorenje, rokometaši MO Velenje

Po napornem tednu dni, ki je rokometašem Gorenja Velenja prinesel tri tekme z izredno zahtevnimi tekmeci, imajo sedaj ti do naslednjih preizkusov nekoliko več časa. V decembru zasedbo os čakajo tri tekme in prav vse na igrišču Rdeče dvorane. Prva že v torek, ko bo ob 18. uri v Šaleški dolini na tekmi Lige SEHA Gazprom gostovala ekipa Zagreba, teden dni za tem pa bo na sporedu še pokalni obračun s Koprom 2013.
Preberi več
30. 11. 2016

VIDEO: V Veszpremu ose pretile le v prvi četrtini tekme

Iz gostovanja pri prvakih Lige SEHA Gazprom so se velenjski rokometaši vrnili brez novih točk. Po napornem gostovanju v Nemčiji in poti na Madžarsko so se tekmecem upirali po najboljših močeh, a so bili ti na koncu prepričljivo boljši.
Preberi več
29. 11. 2016

Prvaki Lige SEHA Gazprom prevelik zalogaj za ose

Moštvo RK Gorenje Velenje se z gostovanja pri prvakih zadnjih dveh sezon Lige SEHA Gazprom vrača brez uspeha. Telekom Veszprem je vodil večino tekme, na koncu pa visoko zmagal (36:27).
Preberi več
28. 11. 2016

FOTO+VIDEO: Ose v Berlinu navdušile, z mislimi že pri Veszpremu

Rokometaše Gorenja Velenja v torek čaka tretja tekma v sedmih dneh. V soboto so gostovali v Nemčiji, kjer so odigrali povratno tekmo kvalifikacij za nastop v Pokalu EHF. Zmaga z 32:29 ni zadostovala za napredovanje, kljub temu pa so ose pred 5000-glavo množico navdušile.
Preberi več
28. 11. 2016

Gorenje gostuje pri prvakih Lige SEHA Gazprom

Le dan po vrnitvi iz Nemčije moštvo RK Gorenje Velenje že nadaljuje svoje potovanje po Evropi. V ponedeljek jih je pot odpeljala v eno najstarejših madžarskih mest, Veszprem. Tam ose v torek, ob 18. uri v Ligi SEHA Gazprom čaka obračun z domačim rokometnim velikanom. V Sloveniji bo tekmo v živo prenašal Šport TV 1.
Preberi več
28. 11. 2016

Štiri osice v dresu Slovenije proti Italiji, ena proti Rudarju

Reprezentanca fantov, rojenih leta 2000 in mlajših, nadaljuje s svojimi aktivnostmi. Urban Starc, Jernej Drobež, Tilen Grobelnik in Domen Tajnik, ki so sodelovali že na nedavnem preglednem treningu, bodo ta ponedeljek odigrali še prvo izmed dveh preglednih tekem. Ob 19.30 se bo Slovenija v Zrečah pomerila z Italijo.
Preberi več
27. 11. 2016

OSICE: Starejši dečki B po preobratu znova v zmagovalnih tirnicah

Nov sklop tekem mlajših selekcij RK Gorenje Velenje se je začel že v četrtek. Obe ekipi starejših dečkov sta na igrišču ŠC Velenje morali priznati premoč vrstnikom iz Celja, medtem ko so mladinci slavili visoko zmago na gostovanju v Radencih. Starejši dečki B so se nato na zmagovalne tirnice vrnili že v soboto, ko so zmagali na Ptuju.
Preberi več
26. 11. 2016

Popolnoma oslabljeni korak od velike senzacije

Moštvo RK Gorenje Velenje se iz gostovanja v Berlinu vrača z zmago (32:29), ki pa kljub izjemni igri ni zadostovala za preboj v skupinski del Pokala EHF. Tega so se po skupnem seštevku veselili rokometaši domačega Füchseja, ki so bili na prvi tekmi v Šaleški dolini boljši z 29:24.
Preberi več
Osa pika