Show menu

Novice

30. 6. 2017

Ples kroglic Gorenju Velenju dodelil tekmece v Ligi prvakov

Petkov večer na Ljubljanskem gradu je minil rokometno obarvan. Slovenska prestolnica je namreč gostila žreb pred novo sezono Lige prvakov, v kateri bo sodelovalo tudi moštvo Gorenja Velenja. Ples kroglic je slovenskim podprvakom dodelil zanimivo, a obenem zahtevno skupino C.
Preberi več
29. 6. 2017

Trojica os povabljena na sklepne priprave reprezentance mlajših kadetov

Glavni trener reprezentance mlajših kadetov (fantje, rojeni leta 2000 in mlajši) Sandi Markl je objavil spisek 18 rokometašev, ki jih je povabil na sklepne priprave svoje izbrane vrste, ki jo julija čaka nastop na evropskem olimpijskem festivalu mladih v Györu (22. - 30. julij). Med njimi so tudi trije rokometaši Gorenja Velenja - Jernej Drobež, Tilen Grobelnik in Domen Tajnik, v reprezentanci pa kot pomočnik deluje tudi Tomaž Juršič.
Preberi več
26. 6. 2017

Gorenje Velenje v petkov žreb iz tretjega bobna

Slabe štiri dni pred žrebom skupin prvega dela rokometne Lige prvakov je evropska rokometna zveza (EHF) objavila kakovostne bobne, iz katerih se bodo ekipe podale v ples kroglic. Slovenski podprvak RK Gorenje Velenje je bil posajen v tretjega, skupaj z Montpellierjem, tretjeuvrščeno ekipo francoskega državnega prvenstva. Ekipa nekdanjega dolgoletnega člana črno-rumenih in kapetana slovenske izbrane vrste Vida Kavtičnika tako vsaj v skupinskem delu ne bo zaigrala v Rdeči dvorani.
Preberi več
25. 6. 2017

Elitna Liga prvakov se vrača v Velenje

Evropska rokometna zveza (EHF) je objavila seznam klubov, ki bodo v prihodnji sezoni nastopali v Ligi prvakov. Med moštvi, ki jim je bilo dodeljeno eno od 27 neposrednih mest, je tudi slovenski podprvak RK Gorenje Velenje.
Preberi več
22. 6. 2017

FOTO: Mladi nadobudneži zaključili rokometno sezono

V torek se je v dvorani OŠ Šalek odvil zaključni turnir Rokometne šole RK Gorenje Velenje, na katerem so sodelovale ekipe iz OŠ Šalek, OŠ Antona Aškerca, OŠ Livada in Rokometne šole Sebastjana Soviča.
Preberi več
20. 6. 2017

Slovenija bo na EP 2018 igrala v Zagrebu

Po koncu kvalifikacij za EP 2018 je mednarodna rokometna organizacija objavila bobne pred petkovim žrebom v Zagrebu ter štirim reprezentancam že določila mesta igranja prvega dela.
Preberi več
18. 6. 2017

Slovenija preko Portugalske do vozovnice na EP

Slovenska moška rokometna reprezentanca se je po zmagi proti Portugalski (28:18) uvrstila na evropsko prvenstvo, ki bo med 12. in 28. januarjem prihodnje leto na Hrvaškem. Gregor Potočnik je k uspehu dodal dva zadetka, branil je tudi Klemen Ferlin, medtem ko je selektor Veselin Vujović izven kadra za tekmo pustil Jana Grebenca in Nejca Cehteta.
Preberi več
17. 6. 2017

V novo sezono z reprezentančnim trenerjem

Po igralskem kadru članska ekipa RK Gorenje Velenje dobiva svojo podobo za novo sezono tudi pri strokovnem štabu. Ekipi Željka Babića se je pridružil Aleš Anžič, ki mu bo ob prvem pomočniku Marku Oštirju asistiral na klopi, obenem pa skrbel za treninge vratarjev.
Preberi več
15. 6. 2017

V soboto v Kopru tudi trije mladi Velenjčani

V soboto bo koprska dvorana Bonifika gostila zadnjo tekmo kvalifikacij za preboj na Euro 2018. Isti dan pa bo parket dvorane zagrela reprezentanca mlajših kadetov, ki bo odigrala pripravljalno tekmo proti mladinski zasedbi domačega Kopra 2013. Med 20 izbranci Sandija Markla, ki mu asistira velenjski trener Tomaž Juršič, je tudi trojica fantov iz RK Gorenje Velenje - Tilen Grobelnik, Jernej Drobež in Domen Tajnik. Isti zasedbi se bosta na istem mestu pomerili še v torek.
Preberi več
Osa pika