Show menu

Novice

19. 1. 2018

Olimpijski prvaki pretrd oreh za borbene Slovence

Slovenija je izgubila prvo tekmo drugega dela evropskega prvenstva. V Varaždinu je bila Danska, sicer aktualna olimpijska prvakinja, boljša z 31:28. Gregor Potočnik, Jan Grebenc in Matic Verdinek so prispevali po en zadetek.
Preberi več
18. 1. 2018

FOTO+VIDEO: Prva gola Grebenca in Verdinka na EP

Slovenska reprezentanca je na evropskem prvenstvu na Hrvaškem v sredo zabeležila prvo zmago. Z 29:19 je bila boljša od Črne gore in si tako na neposrednem dvoboju izborila vozovnico v 2. del tekmovanja. K uspehu sta vsak po en zadetek prispevala tudi Jan Grebenc in Matic Verdinek. Za oba rokometaša Gorenja Velenja sta bila to prva gola na Euru.
Preberi več
17. 1. 2018

Slovenija na odločilni tekmi do zmage in napredovanja

Rokometaši Slovenije so v zadnjem, 3. kolu skupine C v Zagrebu ugnali Črno goro (28:19) in se tako uvrstili v drugi del evropskega prvenstva. Slednje se bo za izbrance Veselina Vujovića nadaljevalo v petek v Varaždinu, ko jim bo nasproti stala Danska.
Preberi več
15. 1. 2018

FOTO: Prva točka za Slovenijo, v sredo s Črnogorci za napredovanje

Reprezentanca Slovenije je v 2. kolu evropskega prvenstva na hrvaškem proti aktualni prvakinji Nemčiji iztržila prvo točko. Izbranci Veselina Vujovića so se že veselili zmage s 25:24, nato pa je litvanski sodniški dvojec, ki je v minuli sezoni v Velenju sodil tudi kvalifikacijsko tekmo Gorenja za uvrstitev v Pokal EHF proti berlinskemu Füchseju, s pomočjo video posnetka, zaradi nedovoljenega oviranja strela, slovenskemu reprezentantu pokazal rdeč karton, Nemci pa so po izteku igralnega časa s sedmih metrov izenačili na 25:25. Brez točk še naprej ostajajo Črnogorci, ki so z 28:29 morali priznati premoč Makedoncem.
Preberi več
15. 1. 2018

Slovenija na Euru po prvo zmago tudi z Gregorjem Potočnikom

Pred drugo tekmo evropskega prvenstva na Hrvaškem je bil primoran selektor Veselin Vujović seči po prvi igralski menjavi. Po poškodbi Nika Henigmana na zadnjem treningu pred obračunom z Nemčijo je na položaj levega zunanjega igralca postali Gregorja Potočnika.
Preberi več
15. 1. 2018

Mladinci v letu 2018 vstopili z novo prepričljivo zmago

Mladinci Gorenja Velenja so uspešno začeli z nastopi v letu 2018. V nedeljo so na gostovanju v Kopru dosegli novo zmago (38:28), deseto v tej sezoni, s katero ostajajo vodilno moštvo prve slovenske mladinske lige.
Preberi več
13. 1. 2018

FOTO: Uvod Eura brez uspeha za rokometaše Gorenja Velenja

Reprezentanci Slovenije in Črne gore sta s porazom začeli nastope na evropskem prvenstvu na Hrvaškem. Prva je v 1. kolu skupine C s 24:25 morala priznati premoč Makedoniji, slednja pa je z 32:19 klonila proti Nemcem.
Preberi več
12. 1. 2018

Mladi velenjski upi iz Visokega z drugim mestom

Mešana ekipa kadetov in starejših dečkov iz Gorenja Velenja je na mednarodnem turnirju v Bosni in Hercegovini osvojila drugo mesto. V velikem finalu je po skupinskem delu še drugič morala priznati premoč gostiteljici Bosni iz Visokega, ki je slavila zmago z 20:15. Rok Hudovernik je bil zbran za najboljše desno krilo turnirja.
Preberi več
12. 1. 2018

Verdinek in Grebenc v dresu Slovenije na EP

Selektor slovenske moške članske reprezentance je po zadnjem treningu v domovini določil šestnajsterico igralcev za prvi del evropskega prvenstva, ki se ta konec tedna začenja na Hrvaškem. Med 16 izbrancev je uvrstil dva člana Gorenja Velenja - Jana Grebenca in Matica Verdinka, ki se je po poškodbi Nika Medveda izbrani vrsti pridružil šele v sredo zvečer.
Preberi več
11. 1. 2018

Medved zaradi poškodbe brez nastopa na EP, vpoklican Verdinek

Kapetan Gorenja Velenja Niko Medved ostaja brez nastopa na letošnjem evropskem prvenstvu na Hrvaškem. Na sredini pripravljalni tekmi s Srbijo je 27-letni levokrilni rokometaš zablestel s tremi zadetki, nato pa obnovil poškodbo leve rame. Namesto njega je selektor Veselin Vujović dan pred odhodom v Zagreb vpoklical Matica Verdinka, prav tako člana Gorenja Velenja.
Preberi več
Osa pika