Show menu

Novice

21. 1. 2018

OSICE: Mlajši dečki C v nedeljo na turnir v Mozirje

V nedeljo bosta na igrišče stopili dve ekipi mlajših rodov Gorenja Velenja. Najmlajše osice iz ekipe mlajših dečkov C bodo od 11. ure dalje zaigrali na drugem turnirju sezone v Mozirju, sedem ur kasneje pa mladince v Rdeči dvorani čaka obračun s Krimom Olimpijo v prvoligaški druščini. V torek z lovom na finalni turnir začenjajo kadeti in starejši dečki B, ki bodo odigrali prvi tekmi v polfinalni skupini.
Preberi več
20. 1. 2018

FOTO+VIDEO: Prvi gol Potočnika za Slovenijo na velikih tekmovanjih

Začetek drugega dela evropskega prvenstva na Hrvaškem se ni začel po željah slovenske vrste. Izbranci Veselina Vujovića so morali z 28:31 priznati premoč Danski, sicer aktualni olimpijski prvakinji. Na tekmi so se med strelce vpisali vsi trije člani Gorenja Velenja, med njimi tudi Gregor Potočnik, za katerega je bil to prvi gol na velikih tekmovanjih v dresu Slovenije.
Preberi več
19. 1. 2018

Olimpijski prvaki pretrd oreh za borbene Slovence

Slovenija je izgubila prvo tekmo drugega dela evropskega prvenstva. V Varaždinu je bila Danska, sicer aktualna olimpijska prvakinja, boljša z 31:28. Gregor Potočnik, Jan Grebenc in Matic Verdinek so prispevali po en zadetek.
Preberi več
18. 1. 2018

FOTO+VIDEO: Prva gola Grebenca in Verdinka na EP

Slovenska reprezentanca je na evropskem prvenstvu na Hrvaškem v sredo zabeležila prvo zmago. Z 29:19 je bila boljša od Črne gore in si tako na neposrednem dvoboju izborila vozovnico v 2. del tekmovanja. K uspehu sta vsak po en zadetek prispevala tudi Jan Grebenc in Matic Verdinek. Za oba rokometaša Gorenja Velenja sta bila to prva gola na Euru.
Preberi več
17. 1. 2018

Slovenija na odločilni tekmi do zmage in napredovanja

Rokometaši Slovenije so v zadnjem, 3. kolu skupine C v Zagrebu ugnali Črno goro (28:19) in se tako uvrstili v drugi del evropskega prvenstva. Slednje se bo za izbrance Veselina Vujovića nadaljevalo v petek v Varaždinu, ko jim bo nasproti stala Danska.
Preberi več
15. 1. 2018

FOTO: Prva točka za Slovenijo, v sredo s Črnogorci za napredovanje

Reprezentanca Slovenije je v 2. kolu evropskega prvenstva na hrvaškem proti aktualni prvakinji Nemčiji iztržila prvo točko. Izbranci Veselina Vujovića so se že veselili zmage s 25:24, nato pa je litvanski sodniški dvojec, ki je v minuli sezoni v Velenju sodil tudi kvalifikacijsko tekmo Gorenja za uvrstitev v Pokal EHF proti berlinskemu Füchseju, s pomočjo video posnetka, zaradi nedovoljenega oviranja strela, slovenskemu reprezentantu pokazal rdeč karton, Nemci pa so po izteku igralnega časa s sedmih metrov izenačili na 25:25. Brez točk še naprej ostajajo Črnogorci, ki so z 28:29 morali priznati premoč Makedoncem.
Preberi več
15. 1. 2018

Slovenija na Euru po prvo zmago tudi z Gregorjem Potočnikom

Pred drugo tekmo evropskega prvenstva na Hrvaškem je bil primoran selektor Veselin Vujović seči po prvi igralski menjavi. Po poškodbi Nika Henigmana na zadnjem treningu pred obračunom z Nemčijo je na položaj levega zunanjega igralca postali Gregorja Potočnika.
Preberi več
15. 1. 2018

Mladinci v letu 2018 vstopili z novo prepričljivo zmago

Mladinci Gorenja Velenja so uspešno začeli z nastopi v letu 2018. V nedeljo so na gostovanju v Kopru dosegli novo zmago (38:28), deseto v tej sezoni, s katero ostajajo vodilno moštvo prve slovenske mladinske lige.
Preberi več
13. 1. 2018

FOTO: Uvod Eura brez uspeha za rokometaše Gorenja Velenja

Reprezentanci Slovenije in Črne gore sta s porazom začeli nastope na evropskem prvenstvu na Hrvaškem. Prva je v 1. kolu skupine C s 24:25 morala priznati premoč Makedoniji, slednja pa je z 32:19 klonila proti Nemcem.
Preberi več
12. 1. 2018

Mladi velenjski upi iz Visokega z drugim mestom

Mešana ekipa kadetov in starejših dečkov iz Gorenja Velenja je na mednarodnem turnirju v Bosni in Hercegovini osvojila drugo mesto. V velikem finalu je po skupinskem delu še drugič morala priznati premoč gostiteljici Bosni iz Visokega, ki je slavila zmago z 20:15. Rok Hudovernik je bil zbran za najboljše desno krilo turnirja.
Preberi več
Osa pika