Show menu

Zmaga na prvi decembrski tekmi

4. 12. 2018

Velenjski rokometaši so v torek v domači dvorani gostili rokometaše iz Dobove. Ti so morali domačinom priznati premoč. Na koncu je bilo 29:23.


Tokrat trener črno rumenih zaradi poškodbe ni moral računati na kapetana, Davida Miklavčiča. VarovanciZorana Jovičića so tekmo pričeli nekoliko manj zbrano. Gostje so povedli z 2:0 nato pa je prvi zadetek za domače v 6. minuti tekme dosegel Filip Banfro. Dobovčani so kazali izredno čvrsto igro v obrambi, kar je črno-rumenim ob začetku tekme povzročalo nekaj težav. Po dobri polovici igre v prvem delu so domači po obrambi Emirja Taletovića in treh zaporednih zadetkih po golu Matica Verdinka povedli z 9:6. Aleks Kavčičje sedem minut pred koncem prvega dela z zadetkom za 12:7 popeljal Velenjčane do najvišjega vodstva. S prednostjo petih zadetkov so domači nato prvi polčas tudi dobili (15:10).


Z zadetkom je drugi polčas otvoril Ibrahim Haseljić in dobra predstava velenjskih rokometašev se je nadaljevala. Dobrih osem minut po prihodu iz slačilnice so si domači, po golu Mihe Kavčiča, priigrali prednost devetih zadetkov (19:10). Ekipa Dobove ni našla poti mimo čvrste velenjske obrambe. Svoj zaostanek so gostje sicer po 45. minutah igre nekoliko zmanjšali, a rokometaši iz Šaleške doline so tekmo pripeljali mirno do konca in v domači dvorani slavili z 29:23.


Taletović je pri domačih zbral deset obramb, Verdinek je prispeval sedem zadetkov, Nikola Špelićpa šest.


Nikola Špelić, rokometaš Gorenja Velenja:

»Tekma je bila dobra, igrali smo zbrano in tako kot smo se dogovorili. Naš dogovor je bil, da igramo pametno, zadetek po zadetek in ne delamo nepotrebnih napak. Že na polčas smo odšli s 5 zadetki prednosti, nato pa z dobro igro nadaljevali tudi v drugem delu. Na koncu smo zasluženo zmagali in osvojili novi dve točki.«


14. krog Lige NLB, 4. december, 19.00 (Rdeča dvorana, Velenje):
GORENJE VELENJE : DOBOVA 29:23 (15:10)

GORENJE VELENJE: Taletović 10 obramb, Vujović 1 obramba, Logar, Mazej, Haseljić 4, Tajnik, Špelić 6, Matanović 2, Levc 3, Stojnić, Banfro 1, Verdinek 7, Grmšek, M. Kavčič 2, A. Kavčič 3, Kete 1.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me