Show menu

Gorenje Velenje v boj za polfinale z golom zaostanka

23. 3. 2023

Velenjske ose čaka v soboto izjemno pomembna tekma. Po porazih proti večnim rivalom iz Celja, tako v državnem prvenstvu kot v Pokalu Slovenije, Velenjčani vse upe polagajo v Evropski pokal EHF, v katerem je bil cilj uvrstitev v polfinale. Črno-rumeni proti močni ekipi Vojvodine, na povratni tekmi doma lovijo zadetek zaostanka in imajo povsem realne  možnosti za napredovanje v polfinale.


Žreb varovancem Zorana Jovičića v četrtfinalu Evropskega pokala EHF ni bil najbolj naklonjen, saj jim je namenil moštvo Vojvodine, enega od glavnih favoritov za končni naslov. Poleg domačega prvenstva in evropskega tekmovanja, ekipa iz Novega Sada nastopa tudi v ligi SEHA, kjer se po uvodnem delu in zmagah nad Našicami ter Pelisterjem, nadeja uvrstitvi med najboljših osem ekip.


˝Vojvodina je že iz preteklih let dobro sestavljena ekipa, ki se je pred in med to sezono še dodatno okrepila. Sestavljena je iz zrelih, izkušenih igralcev in mladih perspektivnih rokometašev. Na vseh pozicijah imajo dva do tri igralce. Gre torej za spoštovanja vredno ekipo.˝ pravi strateg Našič in Velenjčan, Branko Tamše. ˝Igrajo zelo hiter in atraktiven rokomet. Odlično se znajdejo v obrambi 6:0 in 5:1. Zaradi širine in kvalitete igralcev so nevarni iz vseh pozicij. Zunanja linija dobro razigrava krila in krožnega napadalca, hkrati pa so zelo nevarni s strelom od daleč.˝ dodaja slovenski trener, ki si kruh že nekaj let služi na Hrvaškem.


Prvo četrtfinalno tekmo v Novem Sadu so Velenjčani odigrali pred praznimi tribunami, saj je Vojvodina zaradi incidenta njihovih navijačev na tekmi proti Kremsu, kaznovana. Kljub temu, da so manjkali štirje pomembni igralci  - Grmšek, Pajt, Slatinek Jovičič in že dlje časa odsotni Haseljić -, so tekmo ose odlično odprle in sredi 1. polčasa vodile že za šest. Domače moštvo je v začetku drugega dela izid poravnalo, toda rumeno črni so še enkrat stisnili na plin in se odlepili na 3 gole prednosti. Utrujenost iz pokalne tekme, krajša klop, nezbranost  in nekaj črnih minut v končnici tekme, je bilo dovolj, da izkušena, čvrsta in močna ekipa Vojvodine obrne rezultat in prvi polčas dvoboja obrne v svojo korist.


Velenjčani bodo v Velenju lovili zaostanek gola in na povratni tekmi je še vse odprto. Gorenje Velenje ima realne možnosti za napredovanje med najboljše štiri.


˝Ekipa Vojvodine nas na prvi tekmi ni presenetila. Mislim, da smo jih dobro analizirali in se kljub pomanjkanju časa dobro pripravili. Našo igro smo morali, zaradi manjka igralcev, samo nekaj ur pred tekmo prilagoditi. Menim, da je bila ravno kratka klop naša največja slabost, kljub temu pa so fantje držali ritem tekme vseh šestdeset minut.˝ je prvo tekmo komentiral strateg Velenjčanov, Zoran Jovičić in dodal ˝Zadnji dve tekmi smo odigrali v visokem ritmu. Fantom nimam česa zameriti, igrajo dobro in dajejo svoj maksimum, kar je tudi moj cilj. Ekipa Vojvodine je kakovostna, fizično so zelo dominantni, imajo širino in izkušnje. Čaka nas še ena zelo težka tekma in moja želja je, da tudi tokrat damo svoj maksimum in prikažemo našo najboljšo igro. Upamo na polno dvorano, saj nam navijači vedno dajo še dodatno energijo.˝ Povratna četrtfinalna tekma bo na sporedu v Rdeči dvorani, v soboto ob 18.uri, rokometni spektakel pa bo začinjen z žrebom vstopnic, tako da bodo 4 obiskovalci nagrajeni z ogledom finala poletov v Planici.

Nakup vstopnic je možen prek portala mojekarte.si, na servisih Petrol in OMV ter v trgovini hummel. V predprodaji po prijazni ceni 5€.

Prijavi se na e-novice

Prijavi se