Show menu

Ose v 2. krogu Evropskega pokala proti avstrijskem Bregenzu

6. 9. 2022
Na sedežu evropske rokometne zveze je bil v torek, 6. septembra, opravljen žreb drugega kroga Evropskega Pokala 2022/2023 za moške, v katerem se bodo tekmovanju pridružili velenjski rokometaši. Nasprotnik rokometašem RK Gorenje Velenje bo avstrijski Bregenz.

Velenjčani bodo letos tekmovali v Evropskem pokalu, ki je po kakovosti tretje razredno evropsko klubsko tekmovanje. Ose so v Pokalu nastopile tudi v sezoni 2020/2021 in prišle do polfinala, v katerem so izgubile proti grškemu AEK Handball.

Rokometaši Gorenja Velenja se bodo Evropskemu pokalu pridružili v drugem krogu, njihov nasprotnik pa bo avstrijska ekipa Bregenz Handball. Prva tekma drugega kroga bo odigrana zadnji vikend oktobra (29./30.10.) v Velenju, povratna tekma pa čez en teden (05./06.11.) v Avstriji.

Jernej Drobež, rokometaš RK Gorenje Velenje
“ Komaj čakamo da se začnejo tudi evropske tekme. Žreb nam je dodelil dobro ekipo Bregenza iz Avstrije. O nasprotniku zaenkrat še ne razmišljamo saj imamo dosti tekem državnega prvenstva pred tem. Ko pa bo čas za Evropo bomo nasprotnika dobro preučili in se nanj dobro pripravili ter na tekmi dali vse od sebe. Upamo tudi na bučno podporo s tribun.”

Prijavi se na e-novice

Prijavi se