Show menu

Starc in Velić na posojo v Slovenj Gradec

7. 6. 2022
Urban Starc in Tarik Velić bosta v naslednji sezoni, kot posojena igralca zaigrala v RK Slovenj Gradec 2011.


Urban Starc se je Velenjčanom pridružil v sezoni 2016/ 2017 kot član kadetske ekipe. Mladi rokometaš je strast do rokometa razvil že pri rosnih sedmih letih, ko je osnove rokometa osvajal na rokometnem krožku v domačem Trbovlju, kasneje pa postal član RD Rudar Trbovlje. Za člansko ekipo Gorenja Velenja je prvič zaigral v szoni 2019/2020. Urban je v črno-rumenem dresu pokazal napredek in dokazal, da je kvaliteten in talentiran rokometaš.


Z začetkom sezone 2022/2023 pa se kot posojeni igralec seli v Slovenj Gradec, kjer bo nabiral minutažo in izkušnje. Z njim se v sosednji klub seli tudi Tarik Velić. 


Tarik je v Velenje prišel pred sezono 2019/2020 kot član kadetske ekipe RK Gorenje Velenje. Za člane je prvič zaigral že v naslednji sezoni. 


Urban Starc, rokometaš RK Gorenje Velenje
“V avgustu odhajam na posojo v Slovenj Gradec, kjer bom pridobil nove izkušnje.

Želim si predvsem več minutaže in možnost osebnega razvoja. Ekipa iz Slovenj Gradca velja za zelo kakovostno tako, da verjamem, da se bomo drugo leto borili za najvišja mesta. Večino igralcev že poznam tako da verjamem da se bom dobro vključil v ekipo in bomo skupaj dosegli zastavljene cilje.”


Tarik Velić, rokometaš RK Gorenje Velenje

“Zelo sem vesel, da sem dobil priložnost nadaljevati svojo pot v Slovenj Gradcu, kjer bom napredoval in še naprej kalil svojo igro. Moj cilj v naslednji sezoni je napredovati kot igralec, dati svoj maksimum na vsaki tekmi in se boriti za čim višjo pozicijo na lestvici s Slovenj Gradcem. Verjamem da bom upravičil zaupanje trenerja in ekipe, in da se bom v Velenje vrnil kot dosti boljši in bolj izkušen igralec.”


Janez Gams, direktor RK Gorenje Velenje
"Skupaj z igralci smo sklenili dogovor, da v naslednji sezoni kot posojeni igralci zaigrajo v RK Slovenj Gradec 2011. Praksa, da mladi igralci odidejo na posojo v drug klub, kjer nabirajo minutažo, se je v preteklosti večkrat izkazala za dobro, zato smo se odločili, da z njo tudi nadaljujemo. Za Slovenj Gradec smo se odločili, ker so pogoji za treniranje in igranje dobri. Naš cilj je da fantje tam nabirajo minutažo in izkušnje, ter se na ta način razvijajo."


Prijavi se na e-novice

Prijavi se