Show menu

David Kovačič bo v naslednji sezoni okrepil Velenjčane

12. 5. 2022

Pred zaključkom aktualne sezone v velenjskem taboru že planirajo naslednjo. V osje gnezdo se iz nemškega DJK RIMPAR WÖLFE krožni napadalec David Kovačič.


Z RK Gorenje Velenje so v preteklem mesecu pogodbo podaljšali trener Zoran Jovičić, vratar Emir Taletović, ter Kenan Pajt, Matic Verdinek in Tilen Sokolič. Po sezoni se od Velenja poslavlja Aljaž Panjtar. Velenjčani so aprila predstavili tudi prvo okrepitev, Martina Hebarja, ki se v Velenje seli iz Ormoža. Nazaj v Velenje pa se po enajstih letih vrača vratar Matevž Skok.


Velenjskim osam se bo v začetku nove sezone pridružil sedemindvajset letni krožni napadalec David Kovačič. David je svoje prve rokometne korake naredil v Škofji Loki. V članski kategoriji je prvič zaigral v sezoni 2012/2013 v dresu Slovana, nato pa se je za eno sezono preselil v Novo Mesto. Med leti 2016 in 2021 je branil barve Rika iz Ribnice. Po koncu lanske sezone se je prvič odpravil v tujino, in sicer k nemški ekipi DJK RIMPAR WÖLFE.


Ekipo RK Gorenje Velenje bo 27- letni Škofjeločan okrepil na poziciji krožnega napadalca.


David Kovačič, okrepitev RK Gorenje Velenje
˝Ob podpisu pogodbe z RK Gorenje Velenje se počutim odlično. RK Gorenje Velenje je klub s tradicijo in uspešno zgodovino tako v slovenskem kot tudi evropskem rokometu. Gre za klub z dobrim delom, zato se sodelovanja zelo veselim. Trenutno igram v 2. nemški bundesligi, kjer je liga zaradi velikega števila ekip zelo naporna. Definitivno sem pridobil nekaj novih izkušenj, s katerimi bom poizkušal ekipi pomagati v naslednji sezoni. Moja želja je, da se hitro vklopim v ekipo in sistem trenerja Zorana Jovičiča.˝


Janez Gams, direktor RK Gorenje Velenje
˝
Z Davidom smo bili v zadnjih štirih letih že nekajkrat v kontaktu, a nikoli ni bilo priložnosti za sklenitev sodelovanja. Tokrat pa smo zelo hitro našli skupni jezik in se dogovorili za sodelovanje. Verjamemo, da gre za igralca, ki nam bo v naslednjih dveh sezonah pomagal, da še nadgradimo igro naše ekipe. Vsi skupaj se veselimo, da lahko Davida končno pozdravimo v ˝osjem gnezdu˝. ˝

Prijavi se na e-novice

Prijavi se