Show menu

V osje gnezdo se vrača Matevž Skok

9. 5. 2022

Rokometni klub Gorenje Velenje že sestavlja ekipo, ki bo v sezoni 2022/2023 branila črno-rumene barve. V osje gnezdo se po enajstih letih vrača izkušeni vratar Matevž Skok, ki trenutno igra za portugalski Sporting.


Zvestobo velenjskemu klubu so v preteklem mesecu, poleg trenerja Zorana Jovičića, obljubili še Emir Taletović, Kenan Pajt, Matic Verdinek in Tilen Sokolič. Po sezoni pa se od Velenja poslavlja Aljaž Panjtar. Velenjčani so aprila predstavili tudi prvo okrepitev, Martina Hebarja, ki se v Velenje seli iz domačega Ormoža.


Drugi, ki bo v naslednjih dveh sezonah okrepil RK Gorenje Velenje je Matevž Skok, ki se po enajstih letih vrača v matični klub. Svoje prve rokometne korake je naredil prav v Velenju, kjer je igral med leti 2001 in 2011, ter z Velenjčani v sezoni 2008/2009 osvojil prvi naslov državnih prvakov. Po koncu sezone 2010/2011 se je preselil v Celje, kjer je igral tri leta.


V sezoni 2015/2016 se je prvič odpravil v tujino, kjer je najprej zaigral za nemški TuS Nettelstedt-Lübbecke, nato pa še za hrvaški Zagreb. Trenutno igra za portugalski Sporting, ki se v tej sezoni bori za naslov državnega prvaka. Svojo pot v Ligi Evropa je z ekipo Sportinga letos končal po porazu od nemškega Magdeburga v osmini finala.  


35-letni vratar je v dresu Slovenije zbral 87 nastopov. Bil je tudi član reprezentance, ki je leta 2017 na evropskem prvenstvu v Franciji osvojila bronasto medaljo.


V vratih os bo v naslednjih dveh sezonah tako domači dvojec Taletović – Skok. Oba bosta s svojimi izkušnjami in znanjem pomembna člena ekipe RK Gorenje Velenje.


Matevž Skok, okrepitev RK Gorenje Velenje
˝Želja po sodelovanju je bila obojestranska. Zaradi družine sem želel priti bližje domu, da lahko več časa preživimo skupaj. Dogovora, da se vrnem v svoj matični klub sem zelo vesel. Izjemno cenim, da me je poklical tudi trener Zoran, s katerim sva opravila pogovor. Rad vidim, da ljudje v meni vidijo osebo, ki bo doprinesla njihovi ekipi in zato odločitev, da pridem v Velenje ni bila težka. V Velenju mi je bilo vedno užitek igrati, ponosen sem, da sem tam naredil svoje prve rokometne korake in se zato že zelo veselim naslednje sezone. ˝Janez Gams, direktor RK Gorenje Velenje 
˝
Potem, ko po sezoni odhaja Aljaž Panjtar, smo zelo veseli, da smo se uspeli dogovoriti z Matevžem Skokom. Prepričani smo, da bosta skupaj z Emirjem Taletovićem naslednji dve sezoni tvorila odličen tandem v vratih Gorenja. Matevž je vratar z veliko izkušnjami, tako na klubski kot na reprezentančni ravni. Zelo dobro pozna klub in mi dobro poznamo njega. Enostavno se je v tem primeru poklopilo več stvari in z veseljem v osjem gnezdu pozdravljamo še enega otroka RK Gorenje Velenje.˝

Prijavi se na e-novice

Prijavi se