Show menu

Na sporedu večni derbi

6. 5. 2022

V soboto, 7. maja bo na sporedu večni derbi med RK Gorenje Velenje in RK Celje Pivovarna Laško. Tekma 24. kroga Lige NLB bo na sporedu ob 20.30 v dvorani Zlatorog, z neposrednim prenosom na Sportklubu. 


Rokometaši Gorenja Velenja so v torek zaključili uspešno evropsko sezono. Pred njimi je zaključek državnega prvenstva in zaključni turnir Pokala Slovenije, ki bo 14. in 15. maja v Slovenj Gradcu. V polfinalu Pokala Slovenije se bodo ose pomerile s Celjani. 


Prva tekma te sezone med večnima rivalima se je odigrala v Velenju, 4. decembra lani, ko je ekipa RK Celje Pivovarna Laško slavila z minimalno razliko. Celjani so trenutno vodilna ekipa državnega prvenstva, Velenjčani pa se trenutno nahajajo na tretjem mestu. 


Tekmo 24. kroga Lige NLB, ki bo na sporedu jutri ob 20.30 si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na Sportklubu. 


Kenan Pajt, rokometaš RK Gorenje Velenje
"Pred nami je zelo zahtevna tekma v Celju. Vsi se zavedamo kakšno težo ima ta tekma, zato bomo morali biti pozorni na vsako malenkost. Nasprotnika dobro poznamo in skrivnosti praktično ni. Želimo prikazati svoj najboljši rokomet in mislim, da nas jutri čaka prava rokometna poslastica."


24. krog Lige NLB, 7. maj, 20.30 (Dvorana Zlatorog, Celje)
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK GORENJE VELENJE

Prijavi se na e-novice

Prijavi se