Show menu

Člani pričeli s pripravami na novo sezono

26. 7. 2021

V ponedeljek 26. julija, se je po skoraj dvomesečni pavzi na stadionu ob jezeru zbrala članska ekipa RK Gorenje Velenje in pričela s pripravami na sezono 2021/2022. 


Črno-rumeni so se preteklo sezono veselili naslova državnih prvakov. Z dobro popotnico tako vstopajo v novo sezono, ki bo zahtevnejša. Poleg igranja v 1. NLB ligi, bodo varovanci Zorana Jovičiča igrali tudi v enem od evropskih tekmovanj. Z naslovom državnih prvakov so si mesto v skupinskem delu Lige Evropa že zagotovili, še vedno pa čakajo na informacijo o igranju v Ligi Prvakov. 


Na prvem treningu sta manjkala Tarik Mlivić, ki se mudi na pripravah slovenske kadetske reprezentance in Branko Predović, ki je na pripravah s kadetsko reprezentanco Srbije. Oba mlada rokometaša čaka Evropsko prvenstvo, ki ga od 12. do 22. avgusta gosti Hrvaška. Vsi ostali člani ekipe so se zbrali na prvem treningu. 


Velenjski rokometaši bodo pred uradnim začetkom nove sezone trenirali v domačem Velenju, in sicer na stadionu ob jezeru ter Rdeči dvorani. Odigrali bodo tudi nekaj pripravljalnih tekem, odpravili pa se bodo na turnir v nemški Magdeburg. Vse tekme v pripravljalnem obdobju so zaprte za javnost. 


SEZNAM TEKEM V PRIPRAVLJALNEM OBDOBJU

03. avgust – SC Ferlach : RKGV

06. avgust – RKGV : HSG Holding Graz

11. avgust – RKGV : RD Riko Ribnica 

13. avgust – RKGV : Pallamano Trieste 

17. avgust – RKGV : RK Nexe Našice

20. avgusta – 22. avgusta – turnir v Magdeburgu (RKGV, HC Vardar Skopje, TTH Holstebro, SC Magdeburg)

27. avgust – RKGV : HC Dukla Praha 


Janez Gams, direktor RK Gorenje Velenje
˝Po skoraj dveh mesecih je lepo spet videti fante, predvsem zdrave in dobre volje. Imamo dober mesec za pripravo na izjemno zahtevno sezono. Verjetno bo ta sezona najzahtevnejša sezono za to ekipo v tem štiriletnem ciklusu, ki se letos začenja. Mislim, da smo lani pokazali, da smo kvalitetna ekipa, da igramo zelo kvaliteten in lep rokomet. Želim si, da se na tribune spet vrnejo navijači, ki nas bodo podpirali na vseh tekmah nove sezone. Naša naloga pa je, da jih tudi v novi sezoni razveseljujemo, kot smo jih v preteklosti.˝


Zoran Jovičić, trener članske ekipe RK Gorenje Velenje
˝Upam, da smo si v dopustniškem času vsi dobro odpočili. Fantje so se tudi v tem času dobro pripravljali, kar se je videlo na prvem treningu. Pred nami je zelo naporen mesec. Moja največja želja je, da vsi ostanejo zdravi. Z logiko iz pretekle sezone vstopamo tudi v novo. Naš cilj je rasti in napredovati iz tekme v tekmo.˝


GALERIJA


Prijavi se na e-novice

Prijavi se