Show menu

Ose še vedno upajo na ligo prvakov

29. 6. 2021
Tudi v novi sezoni bo v najelitnejši rokometni ligi v Evropi nastopilo 16 klubov. Deseterica klubov si je mesto priborila na podlagi lestvice EHF, za ostalih šest mest pa se je potegovalo dvanajst klubov. Med njimi tudi RK Gorenje Velenje, ki pa mu preboj med evropsko elito ni uspel.

Na podlagi lestvice EHF so si mesto v ligi prvakov zagotovili HC PPD Zagreb, Aalborg Håndbold, Barca, Paris St. Germain Handball, THW Kiel, SG Flensburg-Handewitt, MOL-PICK Szeged, HC Vardar 1961, Lomza Vive Kielce in FC Porto.


V torek 29. junija je izvršni odbor EHF-a sporočil, katerih šest klubov, ki so vložili prošnje, bo v naslednji sezoni igralo v Ligi Prvakov. Med šestimi klubi, ki so bili izbrani za igranje med evropsko rokometno elito ni RK Gorenje Velenje.


Kljub temu pa ima RK Gorenje Velenje še vedno možnost igrati v Ligi Prvakov. V primeru, da HC Vardar ne izpolni vseh obveznosti do Evropske rokometne zveze, bo RK Gorenje Velenje kot prva menjava, v sezoni 2021/2022 nastopal v Ligi Prvakov.


RK Gorenje Velenje si je kot slovenski državni prvak že zagotovil mesto v skupinskem delu Lige Evropa, kar pomeni, da bo v primeru, da HC Vardar izpolni vse pogoje za igranje v Ligi Prvakov, čakal na žreb skupin Lige Evropa.  

Prijavi se na e-novice

Prijavi se