Show menu

Velenjski rokometaši s štirimi goli prednosti v Banja Luko

18. 2. 2021

Rokometaši velenjskega Gorenja so na prvi tekmi osmine finala Evropskega pokala premagali Borac iz Banja Luke z 32:28. Povratna tekma jih čaka v soboto, 20. februarja, v Banja Luki. 


Velenjčani so minulo nedeljo na prvi tekmi osmine finala Evropskega pokala EHF gostili Borac iz Banja Luke. Ose so si na prvi tekmi priigrale štiri zadetke prednosti. 


Izbranci trenerja Zorana Jovičića so imeli na začetku tekme nekaj težav z gosti. Do 20. minute je bila tekma povsem izenačena, po izidu 8:8 pa so Velenjčani pohodili plin in si v 28. minuti priigrali pet golov prednosti (15:10). Ose so na začetku druge polovice tekme zaigrale še bolj prepričljivo in v 37. minuti povedle z 20:13, sedem golov prednosti pa so držale vse do 52. minute (29:22). V končnici pa so gostje uspeli razliko zmanjšati na 32:28.


Črno - rumeni v Banja Luko odhajajo s štirimi goli prednosti, kjer pričakujejo težko tekmo, a verjamejo, da bodo z borbeno igro domov prinesli zmago.


Zoran Jovičič, trener Gorenja Velenja: 

“Čaka nas drugi polčas osmine finala Evrospkega pokala. Pogledali smo si našo tekmo in naredili povzetek, da smo dobili preveč golov s črte. Analizirali smo tudi njihovo igro v napadu. Upam, da se bomo predstavili z boljšo igro, ki sicer na prvi tekmi ni bila slaba, a smo imeli zares pristransko sojenje. Pričakujem, da bomo grali do konca in videli bomo kaj nam bo to prineslo. Upam, da ne bodo odločale ostale stvari.”


Evropski pokal EHF, 2. tekma osmine finala  - sobota, 20. februar 18:00 (Dvorana Borik, Banja Luka) 

BORAC BANJA LUKA : GORENJE VELENJE 

Prijavi se na e-novice

Prijavi se